ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Sunday, 2 October 2011

Δεν πρέπει απλά να συμμετέχουμε στην Ανακύκλωση, αλλά και να αγοράζουμε Ανακυκλωμένα προϊόντα!!

Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ η ανακύκλωση άρχισε πριν περίπου 40 χρόνια να εξαπλώνεται. Στην Ελλάδα, παρ΄όλο που υπήρχαν Οικολογικές Οργανώσεις, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και επιστήμονες που πίεζαν την Πολιτεία προς αυτήν την κατεύθυνση, (όπως όλα τα άλλα οικολογικά θέματα έτσι και η Ανακύκλωση), άρχισε να εφαρμόζεται πλέον οργανωμένα από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας κυρίως μόλις στα τελευταία δέκα χρόνια....... Οι μεγαλύτερες αιτίες καταστροφής των δασών του Πλανήτη μας είναι η κτηνοτροφία και η παραγωγή χαρτιού! Δεν φθάνει απλώς να ανακυκλώνουμε τα παλαιά αντικείμενα και τις συσκευασίες. Πρέπει και να αγοράζουμε ανακυκλωμένα προϊόντα, εάν θέλουμε να σώσουμε ό,τι απέμεινε από τα δάση και γενικά από την άγρια φύση!! Και πάλι η ελπίδα βρίσκεται στην νέα γενεά. Ήδη από την σχολική ηλικία τα παιδιά είναι καταναλωτές, κυρίως χαρτιού, και μπορούν να ζητήσουν από  τα βιβλιοπωλεία να φέρουν χαρτικά, τετράδια, κ.λ.π. από 100 % ανακυκλωμένο χαρτί. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε: Η ζήτηση εκ μέρους των καταναλωτών φέρνει  την προσφορά!!! Κάνε "κλικ" στην φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για το χαρτί.


Στην φωτογραφία βλέπεις μία διαμαρτυρία της Greenpeace στην Ινδονησία το 2009 ενάντια σε μία μεγάλη εταιρεία παραγωγής χάρτου, μπροστά ακριβώς στο κατεστραμένο από την εταιρεία δάσος... Είναι γελοίο οι Κυβερνήσεις του κόσμου αφενός να παριστάνουν οτι ανησυχούν για την οικολογική καταστροφή του Πλανήτη μας και αφετέρου να επιτρέπουν σε εταιρείες - καταστροφείς να δολοφονούν ό,τι απέμεινε από την άγρια φύση. Ας πάρουμε την προστασία της Γης μας στα χέρια μας!!! Πρόσεχε τί αγοράζεις και από ποιόν το αγοράζεις!!! Να προτιμάς πάντα οικολογικά, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα!!!