Thursday 27 October 2011

Nα σταματήσει το ... "πλιάτσικο" στην φύση!!!

Στην περιοχή Αγίου Γεωργίου έξω από την Ερέτρια, πίσω από τον λόφο Καστέλι, κάποιοι έχουν μπει σε ένα από τα τελευταία πευκοδάση της περιοχής και φαίνεται να κόβουν συστηματικά και ,βέβαια, παράνομα μεγάλα, ενήλικα πεύκα με τον εξής τρόπο: κόβουν με πριόνι το μεγαλύτερο μέρος του κορμού και για να μην γίνουν αντιληπτοί και συλληφθούν, αφήνουν το πεύκο να στέκεται όρθιο στο περίπου 1/3 του κορμού του, έτσι ώστε να πέσει με τον πρώτο αέρα που θα φυσήξει και ύστερα να το πάρουν κρυφά μέσα από το δάσος.....
Στην περιοχή βρήσκονται αυτήν την στιγμή επάνω από δέκα (10 !) δένδρα σε αυτήν την κατάσταση!!!
Όλοι μας, ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, πρέπει να γίνει φύλακας της φύσης, για να σώσουμε ό,τι έχει απομείνει από το ... "πλιάτσικο" που κάνουν μερικοί εις βάρος της και επομένως εις βάρος όλων μας!!!
Έχε τον νου σου!! Εάν θέλουμε να μείνει και κάτι ζωντανό γύρω μας, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να αναλάβουμε χρέη και δασοφύλακα, και θηροφύλακα, και λιμενοφύλακα κ.λ.π.
Να μην επιτρέψουμε στους λίγους "φάτα - ούλες" εγκληματίες να αποτελειώσουν ό,τι γλύτωσε μέχρι σήμερα!! Πρέπει να συνεργασθούμε με το Δασαρχείο και την Αστυνομία προκειμένου να σταματήσουμε τα εγκλήματα εις βάρος της πολύπαθης φύσης!!






Ήδη επισκέφθηκε το μέρος  Αστυνομικός της Ερέτριας και Δασοφύλακες από το Δασαρχείο Χαλκίδος!


Το τηλέφωνο του Δασαρχείου Χαλκίδος είναι: 22210-84444.


Ας γίνουμε όλοι φύλακες της φύσης!