ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Tuesday, 15 November 2011

Έρχονται κρύα! Ρίχνουμε ψίχουλα και σπόρια για τα πουλιά!

Κάποτε, παντού υπήρχαν πουλιά, ζώα και φυτά! Εμείς οι άνθρωποι τα εξαφανίσαμε και φθάσαμε στο σημείο να πρέπει κάποιος να κάνει ολόκληρο ταξείδι, για να δει το αυτονόητο: λίγη άγρια φύση! Μπορούμε να επανορθώσουμε όμως την ζημιά που κάναμε φυτεύοντας εντόπιες ποικιλίες φυτών σε κήπους, ταράτσες και μπαλκόνια και σταματώντας να σκοτώνουμε τα ζώα! Ένας τρόπος να επαναφέρουμε την φύση κοντά μας τώρα τον χειμώνα είναι να ρίχνουμε ψίχουλα και σπόρια για τα πουλιά στον κήπο μας, στο μπαλκόνι κλπ, και φυσικά σε μέρος που να μην φθάνουν ... οι γάτες!! Μπορούμε να φτειάξουμε και τεχνητές φωλιές για πουλιά και υπάρχουν πολλές οικολογικές οργανώσεις που δίνουν οδηγίες για την κατασκευή τέτοιων φωλιών!
Αξιόλογο είναι το περιοδικό (κάνε "κλικ")  Οιωνός, το οποίο τώρα υπάρχει και ηλεκτρονικό, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας : 


Επίσης, εξαιρετικό είναι το μπλογκ: Παρατήρηση Πουλιών και Οικοτουρισμός στην Ελλάδα.