Friday 27 January 2012

Όλο και περισσότερα vegan προϊόντα στην αγορά!!

Σε όλο και περισσότερα προϊόντα υπάρχει πλέον ένα ειδικό σήμα με την επιγραφή vegan, έτσι ώστε η επιλογή να είναι ευκολότερη για τον φυτοφάγο καταναλωτή, ο οποίος μέχρι σήμερα έπρεπε να διαβάζει ένα - ένα τα συστατικά του κάθε προϊόντος που αγοράζει, για να είναι βέβαιος, οτι το προϊόν δεν περιέχει τίποτε ζωικό!... 
Στο εξωτερικό υπάρχει πλέον τεράστιος αριθμός τέτοιων προϊόντων, υπάρχουν vegan καταστήματα και σούπερ - μάρκετς, επίσης υπάρχει τεράστιος αριθμός vegan προϊόντων σε καταστήματα και σούπερ - μάρκετς προϊόντων οικολογικής γεωργίας, αλλά και σε κοινά σούπερ - μάρκετς.
Στην Ελλάδα μέχρι τώρα, εάν είσαι φυτοφάγος, πρέπει να κινείσαι ... ψάχνοντας. Υπάρχουν μεν φυτικά προϊόντα, αλλά στην κυριολεξία "χάνονται" μέσα στο πλήθος των συμβατικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να χάνεις πολύ χρόνο ψάχνοντας στα συστατικά του κάθε προϊόντος, μέχρι να βεβαιωθείς, οτι βρήκες κάτι 100 % φυτικό, δηλαδή vegan! Κάποια από  τα προϊόντα αυτά μέχρι τώρα φέρουν τον χαρακτηρισμό "νηστίσιμα", όμως ευτυχώς σιγά - σιγά η επιγραφή 100 % φυτικό, ή vegan αρχίζει να εμφανίζεται και εδώ!
Ένα από τα σήματα που χρησιμοποιούνται στα vegan προϊόντα του εξωτερικού είναι και το ακόλουθο. Κάνε "κλικ" επάνω στο σήμα, εάν θέλεις να δεις μία μεγάλη γκάμα προϊόντων που  φέρουν το σήμα αυτό στον κατάλογο που συγκέντρωσε η οργάνωση Vegan Action: