ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Sunday, 14 October 2012

Οικολογική διαδρομή από Tarragona Ισπανίας προς Ελλάδα.

     Επιστρέφοντας από επαγγελματικό ταξίδι από την Ισπανία προς την Ελλάδα με τροχόσπιτο οι εμπειρίες είναι πολλές! Η διανυκτέρευση σε πανέμορφα κάμπινγκ, μέσα σε υπέροχης φυσικής ομορφιάς περιοχές είναι ο ωραιότερος, οικολογικότερος και οικονομικότερος τρόπος να κάνεις διακοπές! 

Μόνον στην Girona της Ισπανίας ήταν δυσάρεστη η ατμόσφαιρα σε ένα κάμπινγκ. Ο λόγος;..... Ένα χοιροστάσιο, το οποίο βρισκόταν εκεί κοντά..... Κάθε φορά που φυσούσε αέρας προς το κάμπινγκ, η μυρωδιά ήταν αφόρητη και η ειρωνία είναι, ότι ακόμη και οι κρεατοφάγοι επισκέπτες του κάμπινγκ παραπονούνταν ότι δεν άντεχαν την μυρωδιά, παρ΄όλο που και οι ίδιοι είναι συνυπεύθυνοι για όλην αυτήν την ... "μπόχα" με το να καταναλώνουν κρέας!...... Το χειρότερο όμως ήταν τα ουρλιαχτά αυτών των δύστυχων ζώων, τα οποία είναι καταδικασμένα να περάσουν όλην τους την ζωή εκεί μέσα. Τα ακούγαμε ημέρα - νύχτα να ουρλιάζουν απεγνωσμένα στα κλουβιά και κάποια κτυπιώνταν ασταμάτητα στα κάγκελα. Η φυλακή τρελαίνει τα ζώα όπως ακριβώς και τους ανθρώπους.......


Στο κέντρο της Girona, στο εξαιρετικό βέγκαν εστιατόριο Β*12 με τα νοστιμότατα μενού του, τις θαυμάσιες βέγκαν τούρτες και τα βέγκαν παγωτά του αισθανθήκαμε χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον βλέποντας την μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, οι οποίοι ήταν ως επί το πλείστον νέοι άνθρωποι. 
Σημειωτέον, ότι οι υπεύθυνοι του εστιατορίου συνεργάζονται με βέγκαν οργανώσεις της Ισπανίας, όπως (μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της κάθε οργάνωσης κάνοντας "κλικ" στο όνομά της) η "Resistencia Vegana", η "Anima Naturalis", η "Ηazte Vegetariano", η "Defens Animal" και η "Circos" ,ενώ εργάζονται στο εστιατόριο φορώντας μπλούζες  με το τόσο ωραίο και τόσο αληθινό σύνθημα: "the revolution begins in your kitchen!" (= η επανάσταση ξεκινάει μέσα στην κουζίνα σου!).


     Πολύ αισιόδοξη για το μέλλον είναι επίσης η ύπαρξη σχεδόν παντού ποδηλατόδρομων, με ωραιότατες διαδρομές μέσα στις πόλεις, οι οποίοι  προσελκύουν τον κόσμο να κινείται  ευχάριστα και ακίνδυνα (!) με το ποδήλατο.
Εντυπωσιακές είναι πολλές ποδηλατικές διαδρομές μέσα στην φύση, όπως π.χ. η ορεινή διαδρομή via verde έξω από την Tarragona της Ισπανίας, η οποία ακολουθεί τα ίχνη μίας παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, που έχει καταργηθεί, και που οδηγεί τον ποδηλάτη μέσα σε μία υπέροχη ορεινή, δασώδη περιοχή, επάνω από γέφυρες και μέσα από τούνελ, κατάλληλη διαδρομή για κάθε ηλικία. Εάν θέλεις περισσότερες σχετικές πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία. Οι οργανωμένες ποδηλατικές εξορμήσεις μέσα στην φύση είναι ιδανικό παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα και θα προσέφεραν πολλές θέσεις εργασίας!...


     Αυτό που μας "ανατρίχιασε" σε κάποια σούπερ - μάρκετς της Ιταλίας είναι οι κρέμες για μωρά με κρέας και μάλιστα με κρέας αλόγου!! Είναι λάθος να εθίζει κάποιος  ένα μωρό από τα γεννοφάσκια του στις ζωικές τοξίνες "στουμπώνοντάς το" με κρέατα!! Και ύστερα, ο ίδιος άνθρωπος να παραπονείται, ότι είναι δύσκολο να γίνει κάποιος χορτοφάγος...... 
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία, για να δεις ένα βίντεο από σφαγείο αλόγων στην Ιαπωνία και να στείλεις την επιστολή που ετοίμασε η φιλοζωική οργάνωση Peta.org κατά των εξαγωγών αλόγων από την Αμερική προς την Ιαπωνία:


     Αυτό όμως που εντυπωσιάζει θετικά, είναι η διαρκώς αυξάνουσα γκάμα από vegan "γαλακτοκομικά" προϊόντα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες! Κάθε χώρα παράγει τα δικά της φυτικά γάλατα και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές (σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκεις γάλα σόγιας βιολογικής γεωργίας με λιγότερο από ένα ευρώ!!). Η μόνη χώρα, η οποία δεν παράγει ακόμη δικό της φυτικό γάλα, είναι, δυστυχώς, η Ελλάδα.... Δεν παράγουμε ούτε κάν γάλα αμυγδάλου, παρ΄όλο που οι αμυγδαλιές φυτρώνουν παντού από μόνες τους! Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία, η οποία απεικονίζει μία γωνία με φυτικά γάλατα σε ένα μικρό κατάστημα βιολογικών προϊόντων στο Rapallo στην Ιταλία και θα δεις την τεράστια ποικιλία φυτικού γάλατος της Isola Bio, προϊόντα της οποίας βρίσκουμε πλέον και σε πολλά καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σούπερ - μάρκετς σε όλη την Ελλάδα. Και στην Χαλκίδα!!