ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Monday, 31 December 2012

Στελλάρια! Ένα αγριόχορτο πλούσιο σε βιταμίνη Β 12!

     Η Στελλάρια (Stellaria media) είναι ένα κοινό αγριόχορτο, που το συναντάμε σχεδόν παντού και σχεδόν κατά την διάρκεια όλου του χρόνου! Σε αυτήν συγκεντρώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες συμπεριλαμβανομένης και της πολυσυζητημένης βιταμίνης Β 12!! 
     Έχει λεπτά, μακριά κοτσάνια με μικρά καρδιόσχημα φύλλα και ανθίζει την άνοιξη με μικρά άσπρα ανθάκια, που μοιάζουν με αστέρια. Γι΄αυτό και λέγεται Στελλάρια (στα λατινικά Stella = αστέρι).
     Τα φύλλα της είναι νοστιμότατα, με γεύση σχεδόν σαν του σπανακιού. Τρώγονται ωμά ως σαλάτα,  μόνα ή και σε συνδιασμό με άλλα σαλατικά, π.χ. ντομάτες, κρεμμυδάκια, ή με φασόλια, κους-κους, πλιγούρι κ.λ.π., ή τσιγαριστά, ή πίτα, ή βραστά.
     Πρέπει όμως να τρώγεται με μέτρο, διότι περιέχει σαπονίνη.
   Κάνοντας "κλικ" στην φωτογραφία με την ανθισμένη Στελλάρια, μπορείς να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες για τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του τόσο θαυματουργού φυτού: