Thursday 14 March 2013

Επιτυχία!! Απαγορεύτηκαν τα καλλυντικά που δοκιμάζονται σε ζώα!!!

     Μετά από αγώνες δεκαετιών των φιλοζωικών οργανώσεων ενάντια στα πειράματα σε ζώα, διαμαρτυρίες, χιλιάδες επιστολές και αμέτρητες υπογραφές φιλόζωων προς κάθε υπεύθυνο, προς πολιτικούς και εταιρείες καλλυντικών, επιτέλους ήλθε η επιτυχία! Από την 11η Μαρτίου 2013 απαγορεύονται στην Ευρώπη τα καλλυντικά που δοκιμάστηκαν επάνω σε ζώα, ή που περιέχουν συστατικά που δοκιμάστηκαν επάνω σε ζώα!
Μπορείς, εάν θέλεις, να διαβάσεις ένα σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της πολύ δραστήριας οργάνωσης PETA.org κάνοντας "κλικ" στην φωτογραφία με το ταλαιπωρημένο κουνελάκι-πειραματόζωο:


Ή μπορείς να διαβάσεις ένα σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της οργάνωσης Cruelty Free International κάνοντας "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία:


Και δεν ξεχνάμε: Μπορεί στην Ευρώπη να απαγορεύτηκαν τα καλλυντικά που κάνουν πειράματα σε ζώα, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται! Διότι πειράματα σε ζώα γίνονται και στην φαρμακευτική, καθώς και σε άλλα προϊόντα, όπως είναι καθαριστικά για το σπίτι κ.λ.π. Έτσι, συνεχίζουμε να προσέχουμε, τί αγοράζουμε και αναζητάμε στην συσκευασία του προϊόντος να αναγράφεται NO tested on animals ή against animal testing ή να έχει σήμα με το κουνελάκι!
Για παράδειγμα η ελληνική εταιρεία παραγωγής οικολογικών προϊόντων ΜyPLANET φέρει σε προϊόντα της το σήμα με το κουνελάκι, το οποίο σημαίνει, ΟΧΙ πειράματα σε ζώα!!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στο κουνελάκι, για να δεις κάποια προϊόντα με το σήμα: