Tuesday 10 June 2014

Δώστε χώρο στους ποδηλάτες!!

     Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα να υπάρχουν ακόμη τόσο λίγοι ποδηλατόδρομοι! Το κλίμα είναι ιδανικό, τα τοπία καταπληκτικά, δρόμοι υπάρχουν ήδη αρκετοί για τα αυτοκίνητα... Τί περιμένουν λοιπόν οι αρμόδιοι ώστε να αφιερώσουν κάποιες λωρίδες στους ήδη υπάρχοντες δρόμους για τους ποδηλάτες;
     Και να θέλεις να μετακινηθείς με το ποδήλατο, σου το καθιστά σχεδόν απαγορευτικό η μή-ύπαρξη ποδηλατόδρομων, στους οποίους ο ποδηλάτης να κινείται με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του από κάθε απρόσεκτο ή αδιάφορο οδηγό αυτοκινήτου και χωρίς να είναι υποχρεωμένος να εισπνέει τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. 
     Ο αριθμός των ποδηλατών στην Ελλάδα είναι πλέον πολύ μεγάλος και δεν μπορούν να συνεχίσουν οι αρμόδιοι να αδιαφορούν για το δικαίωμα στην οικολογική, καθαρή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον μετακίνηση!
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ"  στην ακόλουθη φωτογραφία με τον πολύ ωραίο, παραθαλάσσιο ποδηλατόδρομο της Ναυπάκτου και επισκέψου την ιστοσελίδα του ελληνικού παραρτήματος της πανευρωπαϊκής οργάνωσης Φίλων του Ποδηλάτου:


     Η Ερέτρια είναι σχεδόν όλη επίπεδη, διαθέτει πολλούς και φαρδείς δρόμους και είναι ιδανική για την χάραξη ποδηλατοδρόμων. Και θα ήταν πόλος έλξης για αλλοδαπούς τουρίστες, αλλά και έλληνες η μετακίνηση με το ποδήλατο, κάνοντας έτσι ένα τεράστιο άλμα προς τον οικολογικό τουρισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι ο τουρισμός τον οποίον τελικά αναζητά η πλειοψηφία των πολιτών, όταν βγαίνει από τις μεγαλουπόλεις για να ζήσει λίγο πιο φυσιολογικά....
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία, επίσης από τον παραθαλάσσιο ποδηλατόδρομο της Ναυπάκτου και επισκέψου την ιστοσελίδα της πολύ δυνατής ομάδας Ποδηλάτες Χαλκίδος:


     Πολύ δυναμικά εξελίσσεται και η ομάδα Ποδηλάτες της Ερέτριας! Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με τοπίο της πανέμορφης Ερέτριας και επικοινώνησε με την ομάδα μέσω facebook: