Wednesday 11 June 2014

"Φυτοφάγοι εναντίον ... κρεατοφάγων!"

     Εχθές, 10 Ιουνίου, το βράδυ, το γερμανικό κανάλι ZDF πρόβαλε μία εκπομπή με τίτλο: "Φυτοφάγοι εναντίον Κρεατοφάγων" με μεγάλη τηλεθέαση και επιτυχία!
     Αφ'ενός ήταν ο γνωστός γερμανός μάγειρας, Alfon Schuhbeck με την τετραμελή ομάδα του, η οποία για έναν μήνα έτρωγε κρεατοφαγικά γεύματα και αφ΄ετέρου ήταν ο επίσης γνωστός vegan τούρκο-γερμανός μάγειρας Attila Hildmann με την δική του τετραμελή ομάδα, η οποία το ίδιο διάστημα έτρωγε μόνον 100% φυτοφαγικά (vegan) γεύματα. Τα μέλη των ομάδων ήταν μικτά: άλλοι φανατικοί κρεατοφάγοι, άλλοι υγιεινιστές vegetarians και άλλοι φυτοφάγοι vegans για λόγους φιλοζωικούς και φιλοπεριβαλλοντικούς. Κατά το ίδιο διάστημα όλα τα μέλη έπρεπε να ασκούνται πολύ, για να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση.
     Στην αρχή της εκπομπής ένας ιατρός εξέτασε την κατάσταση της υγείας όλων των μελών και στο τέλος του μηνός επανέλαβε την εξέταση, για να φανεί τυχόν διαφορά στην κατάσταση της υγείας τους. Το αποτέλεσμα ήταν με διαφορά υπέρ των φυτοφάγων!! Διότι όλοι, λόγω της επίπονης άθλησης, είχαν μεν βελτιώσει την κατάσταση της υγείας τους, όμως στους φυτοφάγους ήταν πολύ μεγαλύτερες οι αντοχές και οι επιδόσεις!
     Εάν θέλεις να δεις την εκπομπή, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία. Αριστερά ο φυτοφάγος μάγειρας Attila Hildmann και δεξιά ο κρεατοφάγος Alfon Schuhbeck.