Monday 23 June 2014

Αφαλάτωση θαλασσινού νερού. Η οικολογική λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας.

     Η αφαλάτωση του θαλασσινού νερού ήταν γνωστή στους Έλληνες από την αρχαιότητα. Σήμερα εξαπλώνεται η εφαρμογή της -καιρός ήταν!- σε όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και μάλιστα σε συνδυασμό με την χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας, π.χ. ηλιακής ή αιολικής. 
     Η Ύδρα είναι ένα από τα νησιά όπου έγινε πρόσφατα εγκατάσταση μηχανισμού αφαλάτωσης θαλασσινού νερού. Έτσι, το υπέροχο αυτό νησί, στο οποίο ΔΕΝ υπάρχουν ούτε αυτοκίνητα, ούτε αυτοκινητόδρομοι, παρά μόνον μονοπάτια για πεζούς, γίνεται ακόμη πιο "πράσινο"!
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην εικόνα με το λιμάνι της Ύδρας και δες ένα πολύ καλό ενημερωτικό άρθρο για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού στην Ελλάδα:

     

     Τα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι αυτά που συνεργάζονται με την φύση και όχι αυτά που την καταστρέφουν, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος!
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα, επίσης από την πανέμορφη Ύδρα και δες ένα ενδιαφέρον άρθρο από επίσκεψη φοιτητών στο Εκπαιδευτικό Πάρκο Αφαλάτωσης στον Αλμυρό Ποταμό στην Κρήτη: 


     Επίσης, μπορείς να διαβάσεις μία πολύ καλή διπλωματική εργασία, σχετικά με το θέμα της αφαλάτωσης νερού, φοιτήτριας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου κάνοντας "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα: