Thursday 9 October 2014

"Κέντρο της Υγείας" : Βιταμίνη Β12.

     Στην γερμανική ιστοσελίδα Κέντρο της Υγείας μπορείς να διαβάσεις ένα περιεκτικότατο άρθρο σχετικά με την πολυσυζητημένη Βιταμίνη Β12. Πρόκειται για μία σημαντική Βιταμίνη, η οποία παράγεται από μικροοργανισμούς που ζουν μέσα στον ανθρώπινο και στον ζωικό οργανισμό. Εάν είναι υγιής η χλωρίδα στο στομάχι και στα έντερα του ανθρώπινου οργανισμού, τότε μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και οι μικροοργανισμοί (βακτήρια) που παράγουν την Β12.
      Επίσης, Βιταμίνη Β12 παράγουν μικροοργανισμοί που ζουν επάνω σε φρούτα και λαχανικά. Πρέπει λοιπόν να προτιμάμε προϊόντα Βιολογικής Γεωργίας, στην οποία δεν χρησιμοποιούνται δηλητήρια που καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς αυτούς και, φυσικά, πρέπει να μην τους καταστρέφουμε και εμείς οι ίδιοι με το υπερβολικό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών!
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με το υγιεινό, γεμάτο καρπούς αυτήν την εποχή, ιπποφαές και διάβασε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην ιστοσελίδα Zentrum der Gesundheit (=Κέντρο της Υγείας):


     Υπάρχουν φυτά, στων οποίων τα φύλλα ή τα φρούτα συγκεντρώνονται μεγαλύτερες ποσότητες Βιταμίνης Β12, ένα από αυτά είναι και το ιπποφαές (Hippofhae L.)!