Friday 28 November 2014

Παγκόσμια διαμαρτυρία κατά της απάνθρωπης παραγωγής foie gras!

     Πολλοί καταναλωτές, κυρίως στην Γαλλία, λατρεύουν το  foie-gras, το περίφημο πατέ χήνας, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από πρησμένο συκώτι χήνας ή πάπιας. Το πρήξιμο του συκωτιού των ζώων προκαλείται με τεχνιτό τρόπο ταϊζοντάς τα με υπερβολικές δόσεις καλαμποκιού μέσα από έναν μεταλλικό σωλήνα, ο οποίος πιέζεται μέσα από τον οισοφάγο του ζώου.... 
     Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες κατά του foie-gras σε όλον τον κόσμο! Υποστηρικτές της Παγκόσμιας αυτής Διαμαρτυρίας είναι η Γαλλική Οργάνωση L214 Ethique et Animaux (εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και επισκέψου την ιστοσελίδα της Οργάνωσης)


και η Οργάνωση Animal Equality (εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και επισκέψου την ιστοσελίδα της Οργάνωσης):


     Στην Διαμαρτυρία συμμετείχε και η Οργάνωση για τα Δικαιώματα των Ζώων 269life . Εάν θέλεις, να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της οργάνωσης, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία, όπου απεικονίζεται χήνα σε πτηνοτροφείο παραγωγής foie-gras:


     Στην Παγκόσμια Διαμαρτυρία κατά του foie-gras συμμετείχε και το ελληνικό τμήμα 269life Greece! Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας μπροστά στην Γαλλική Πρεσβεία μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς και μαζεύτηκαν υπογραφές κατά της παραγωγής foie-gras, οι οποίες παραδόθηκαν στην Γαλλική Πρεσβεία! 
     Στην διαμαρτυρία συμμετείχαμε και εμείς (eretria-vegans) και συγχαίρουμε και ευχαριστούμε πολύ το καταπληκτικό ελληνικό τμήμα 269life Greece για την υπέροχη δουλειά του!  
     Εάν θέλεις να δεις εικόνες από την ελληνική διαμαρτυρία, αλλά και από τις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν ταυτοχρόνως σε διάφορα μέρη του κόσμου, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και δες λεπτομέρειες στην Facebook - σελίδα του ελληνικού τμήματος: