Thursday 20 August 2015

Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Πράσινων Πόλεων.

     Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Πράσινες Πόλεις" είναι στην ουσία ένας διαγωνισμός, ο οποίος έχει ως σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μέσα στην πόλη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την δημιουργία πάρκων πρασίνου, με την δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων πεζόδρομων και ποδηλατόδρομων, με οικολογικά, κυρίως ηλεκτρικά μέσα μαζικής συγκοινωνίας, τα οποία δεν μολύνουν την ατμόσφαιρα και δεν κάνουν θόρυβο δημιουργώντας "ηχορύπανση",  με την σωστή διαχείριση των απορριμάτων (ανακύκλωση) και με πολλά άλλα οικολογικά μέτρα.
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία που απεικονίζει το κέντρο της πόλης Graz στην Αυστρία, η οποία είναι μία από τις πόλεις, όπου ενοικιάζονται ηλεκτρικά ποδήλατα για όσους θέλουν να οδηγήσουν σε μεγάλες ανηφόρες της γύρω περιοχής και επισκέψου την ιστοσελίδα με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Πράσινη Πρωτεύουσα":


     Στο Πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε πόλη με επάνω από 100.000 κατοίκους. Από την Ελλάδα συμμετέχουν εννέα Δήμοι: Αθηναίων, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννιτών, Κέρκυρας, Κοζάνης και Τρικκαίων. Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα, όπου απεικονίζεται ο ποδηλατόδρομος στο Κέντρο των Ιωαννίνων δίπλα στην Λίμνη και επισκέψου την ιστοσελίδα του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων: 


     Απορούμε, γιατί υπάρχει τόσο μικρή συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα, το οποίο αποσκοπεί στην πραγματική αναβάθμιση της ζωής των ανθρώπων μέσα στις πόλεις!.....
     Ελπίζουμε σύντομα να συμμετέχει στο πρόγραμμα κάθε Ελληνική, αλλά και Ευρωπαϊκή πόλη!