Wednesday 16 September 2015

Η βαρβαρότητα του σαδιστικού (και παραδόξως νόμιμου...) εθίμου "toro de la vega"....

     Τελικά το σαδιστικό έθιμο "toro de la vega" στην Tordesillas στην Ισπανία, κατά το οποίο κάθε χρόνο ένας ταύρος δολοφονείται με βάρβαρο τρόπο, πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου.... Παρ΄όλο που χιλιάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο προσπάθησαν να σταματήσουν το έγκλημα, οι φωνές τους και εφέτος δεν εισακούσθηκαν και για άλλη μία φορά οι σαδιστές κατάφεραν να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους να βασανίσουν μέχρι θανάτου ένα άοπλο αθώο ζώο με κοντάρια!
     Εάν θέλεις να δεις, τί σημαίνει "toro de la vega", κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με το τελευταίο θύμα, τον Rompesuelas κυνηγημένο, καταϊδρωμένο και να "τα έχει κάνει επάνω του" από τον πανικό (όπως συμβαίνει σε όλα τα ζώα όταν φοβούνται, αλλά και στον άνθρωπο) λίγη ώρα πριν τον σκοτώσουν και δες τα βίντεο με τα θύματα των προηγουμένων ετών στην ιστοσελίδα του φιλοζωικού κόμματος  PACMA:


     Σε διάφορα μέρη του κόσμου πραγματοποιήθηκαν διαμαρτυρίες συμπαράστασης στους φιλόζωους της Ισπανίας. 
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και δες το βίντεο από την μεγάλη διαμαρτυρία που διοργάνωσε το ισπανικό φιλοζωικό κόμμα ΡACMA το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 στην Μαδρίτη στην Ισπανία, με το σύνθημα "σπάσε ένα δόρυ" (rompe una lanza) και στην οποία εφέτος συμμετείχαν επάνω από 90.000 διαδηλωτές!!:


     Eάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με την δολοφονία του Rompesuelas και δες το επίσημο βίντεο του Φιλοζωικού Κόμματος PACMA από την μεγάλη διαμαρτυρία της 12ης Σεπτεμβρίου στην Μαδρίτη. Πώς είναι δυνατόν οι φωνές τόσων ανθρώπων να περιφρονούνται;



     Το θύμα εφέτος ήταν ένας ταύρος με το όνομα Rompesuelas. Οι φιλοζωικές οργανώσεις πρότειναν ο βασανισμός του ταύρου να αντικατασταθεί με μία ροκ συναυλία. Επάνω από 200 γνωστοί Ισπανοί τραγουδιστές προσφέρθηκαν να υποστηρίξουν τους φιλόζωους και έτσι η συναυλία με το όνομα "Rock in Vega" θα αντικαθιστούσε το βάρβαρο "toro de la vega"
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με τον Rompesuelas λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί και δες σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα της οργάνωσης κατά των ταυρομαχιών CAS International:


     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με την σκηνή από το κυνήγι του Rompesuelas και από τους κυνηγούς του να τον ακολουθούν σαν αιμοδιψείς κανίβαλοι και δες το βίντεο με την δολοφονία του στην ιστοσελίδα του ισπανικού φιλοζωικού κόμματος PACMA:


     Μπορεί και αυτήν την φορά οι φιλόζωοι να μην κατάφεραν να σταματήσουν το έγκλημα, αλλά με τις κινητοποιήσεις τους, τις διαμαρτυρίες τους και με την βοήθεια του διαδικτύου, κατάφεραν ώστε το έθιμο αυτό να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις να αυξάνονται παγκοσμίως....
     Η κατάργηση του βάρβαρου αυτού εθίμου, όπως και πολλών άλλων (π.χ. ταυρομαχίες), είναι απλώς ζήτημα χρόνου. Και όλοι αυτοί που καθυστερούν την κατάργηση τέτοιων απάνθρωπων εθίμων γράφουν το όνομά τους με "μαύρα γράμματα" και αφήνουν ένα ακόμη "μαύρο στίγμα" στην όλη ιστορία της ανθρωπότητας.