Wednesday 4 November 2015

Vegan "Falafel House" στην Θεσσαλονίκη.

     Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις εννέα ελληνικές πόλεις που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Green Cities". (Πράσινες Πόλεις). Στόχος του προγράμματος αυτού είναι οι ευρωπαϊκές πόλεις να γίνουν φιλικότερες προς τον άνθρωπο. (Πράγμα το οποίο μπορούν να επιτύχουν μόνον, εάν γίνουν φιλικότερες προς το περιβάλλον! Αυτό δηλαδή που "φωνάζουν" εδώ και δεκαετίες οι Οικολογικές Οργανώσεις.....). Αυτό σημαίνει περισσότερους χώρους πρασίνου, ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους, συμμετοχή σε προγράμματα Ανακύκλωσης, μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία να κινούνται μελλοντικά με ρεύμα προερχόμενο από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (αέρας, ήλιος) κ.λ.π.
     Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με τον πεζόδρομο και τον ποδηλατόδρομο στο λιμάνι μπροστά από τον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη:


     Μπορείς να περάσεις υπέροχα στην Θεσσαλονίκη! Αξιοθέατα, Μουσεία, Εκθέσεις, Θέατρα, κ.λ.π. και μπορείς να επισκεφθείς εστιατόρια, τα οποία συνήθως έχουν και πλούσια κουζίνα με vegan εδέσματα! Υπάρχει και το vegan "Falafel House", στο οποίο κάθε φυτοφάγος αισθάνεται πολύ οικεία, ... σαν στο σπίτι του! Υπέροχες πίτες με φαλάφελ, σαλάτες και κρέμες....


και ... με πολύ ωραία διακόσμηση!!!


     Και περπατώντας στο Κέντρο της πόλης θα βρεις υπέροχο vegan παγωτό για επιδόρπιο, όπως το μαγαζί "πάγωσέ το", 


     στο οποίο μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία από νοστιμότατα vegan παγωτά!