Saturday 25 June 2016

Ψάρι στην θάλασσα!!!!

"Ψάρι στην θάλασσα!" φωνάζουμε πλέον, όταν δούμε με μάσκα (ή χωρίς) κάποιο ψάρι.... Έτσι καταντήσαμε τις θάλασσές μας! Νεκροί βυθοί, γκρίζοι, χωρίς χρώμα, χωρίς ζωή... 


Την δεκαετία του 1980, όταν χρόνο με τον χρόνο άρχισε να γίνεται έντονα αισθητό, ότι οι θάλασσες παντού αδειάζουν από ζωή, ότι χάνεται το "χρώμα" και η βιοποικιλότητα των βυθών, μας έλεγαν, ότι φταίνε τα δελφίνια και οι φώκιες (άκουσον - άκουσον να ... "μαθαίνεις") και τα σκότωναν ανελέητα και αυτά ως ανταγωνιστές στο ψάρεμα! Αποτέλεσμα: τα εξαφάνισαν και αυτά!


Σήμερα, ενώ βλέπουν, ότι οι θάλασσες είναι σχεδόν νεκρές, μόνον σκουπίδια συναντάς στον βυθό, συνεχίζουν να βγάζουν τα ... "υπόλοιπα" των θαλάσσιων ζώων και μας λένε, ότι "Για όλα φταίει το λαγόψαρο!", ενώ η αλήθεια είναι, ότι τα φάγαμε εμείς οι άνθρωποι! 
Το λαγόψαρο, νέο είδος στην Μεσόγειο, μπορεί να εξελίσσεται σε έναν επιπλέον κίνδυνο για τα άλλα ψάρια, (αφού τρώμε και όλα τα είδη ψαριών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν φυσικό εχθρό του λαγόψαρου και να μειώσουν τον πληθυσμό του), αλλά το βασικότερο αίτιο της νέκρωσης των βυθών είναι ο άνθρωπος! 
Τα έφαγε ο άνθρωπος! Και συνεχίζει να αρνείται να το παραδεχθεί, γιατί δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του σε αυτό το έγκλημα της λεηλασίας των θαλασσών, το οποίο συντελείται για λόγους .... κοιλιοδουλείας!