Saturday 3 September 2016

Κατάργηση του βάρβαρου εθίμου "Toro de la Vega". Επόμενος στόχος: Απόλυτη κατάργηση των ταυρομαχιών!

Το ισπανικό Κόμμα για τα Δικαιώματα των Ζώων "Pacma" μαζί με άλλες Φιλοζωικές Οργανώσεις και φιλόζωους από όλον τον κόσμο, με πολυετείς αγώνες, με διαμαρτυρίες και εκατοντάδες χιλιάδες επιστολές διαμαρτυρίας προς κάθε υπεύθυνο, πέτυχε την κατάργηση του εγκληματικού εθίμου "Τοro de la Vega", κατά το οποίο, στην Tortesillas στην Ισπανία πλήθος κόσμου συγκεντρωνόταν και συμμετείχε, ή απλώς παρακολουθούσε, τον μαρτυρικό θάνατο ενός ταύρου. Έφιπποι και πεζοί με κοντάρια κυνηγούσαν και κτυπούσαν το δύστυχο ζώο, μέχρι που καταβεβλημένο από τον πανικό, τις κραυγές των ... "κανιβάλων" γύρω του, την απελπισία και τον πόνο από τα κτυπήματα, παραδινόταν στο τελικό, θανατηφόρο κτύπημα από κάποιον δήθεν "ήρωα". Αυτό το αίσχος επαναλαμβανόταν κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου παρά τις διαμαρτυρίες των Φιλόζωων. Το τελευταίο θύμα ήταν πέρυσι ο ταύρος Rompesuelas. 
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και δες τα βίντεος με το βάρβαρο έθιμο στην ιστοσελίδα "Rompe una lanza" (= σπάσε ένα δόρυ), που ήταν το όνομα της εκστρατείας της  Pacma ενάντια στο έθιμο "Toro de la Vega":


Eφέτος, στις 10 Σεπτεμβρίου, η Pacma θα πραγματοποιήσει και πάλι μεγάλη εκδήλωση στην Μαδρίτη. Αυτήν την φορά όχι για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο έθιμο "Toro de la Vega", αλλά για να γιορτάσει την κατάργησή του και να ζητήσει την κατάργηση όλων των βάρβαρων εθίμων, στα οποία βασανίζεται κάποιος ταύρος. Και τελικός στόχος βέβαια είναι η απόλυτη κατάργηση των ταυρομαχιών!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και επισκέψου την ιστοσελίδα "Mision Abolicion" της Pacma: