Saturday 17 September 2016

Ο-ΛΕ!! Γιορτή χαράς για την κατάργηση του σαδιστικού εθίμου "toro de la vega"!

Το ισπανικο φιλοζωικό κόμμα "PACMA", διοργάνωσε εφέτος γιορτή για την κατάργηση του αιματηρού εθίμου "toro de la vega" και παράλληλη διαμαρτυρία με σκοπό την κατάργηση όλων των σαδιστικών εθίμων. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την 10η Σεπτεμβρίου στην Μαδρίτη και έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των Μ.Μ.Ε.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με σκηνή του εθίμου "toro de la vega" στο παρελθόν, και δες το βίντεο με την μεγάλη διαμαρτυρία της 10ης Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα του ισπανικού φιλοζωικού κόμματος PACMA:

,

Το έθιμο "toro de la vega" δυστυχώς δεν καταργήθηκε τελείως. Μετατράπηκε στο λιγότερο βασανιστικό "toro de la pena" και ο ταύρος που επιλέχθηκε εφέτος για την γιορτή της 13ης Σεπτεμβρίου στην Tordesillas στην Ισπανία ονομάζεται "PELAGO". 
Το ευτύχημα είναι, ότι εφέτος για πρώτη φορά δεν χρησιμοποιήθηκαν αιχμηρά κοντάρια, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι, με τα οποία πλήγωναν τον ταύρο κατά όλην την διάρκεια του "παιχνιδιού" και δεν τον θανάτωσαν στο τέλος, ως εθιζόταν.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με σκηνή του εθίμου στο παρελθόν και δες περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης κατά των Ταυρομαχιών "CAS International", καθώς και ένα βίντεο από την περυσινή γιορτή, στην οποία τελικά θανάτωσαν με μαρτυρικό τρόπο τον ταύρο "Rompesuellas", παρά τις αντιδράσεις των φιλόζωων από όλον τον κόσμο:


Πρόκειται για ένα μεγάλο προοδευτικό βήμα και ο αγώνας των Οργανώσεων για τα Δικαιώματα των Ζώων συνεχίζεται. 
Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μία αρμονική και ειρηνική ανθρώπινη κοινωνία, στην οποία επιτρέπονται σαδιστικά "παιχνίδια" εις βάρος των άλλων ειδών!
Θέλουμε μία ανθρώπινη κοινωνία στην οποία να κυριαρχεί η ηθική, ο σεβασμός προς κάθε μορφή ζωής, η αγάπη και η συμπόνοια! Και σε αυτήν την πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία ΔΕΝ έχει θέση ο σαδισμός!
Όποιος πιστεύει, ότι το να βασανίζεις και να σκοτώνεις είναι παιχνίδι, ας ... "παίξει" με τον εαυτό του!!