ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Monday, 31 October 2016

Το τέλειο καμουφλάζ της φύσης!

Πολλά είδη ζώων έχουν ένα τέλειο καμουφλάζ, ώστε να μην τα βλέπουν εύκολα οι εχθροί τους.
Βλέπεις την πεταλούδα της φωτογραφίας;


Αυτό το είδος "Αλογάκι της Παναγίας" συνήθως ζει επάνω σε ξερά χόρτα και αγκάθια. Έχει το χρώμα ξερών χόρτων και το σώμα του είναι γεμάτο γωνίες....Στην ακόλουθη εικόνα φαίνεται μία όμορφη ορχιδέα:


Εάν όμως κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά, αριστερά είναι κρυμμένη μία αράχνη, η οποία έχει πάρει ακριβώς το ίδιο ροζέ χρώμα της ορχιδέας, για να μην φαίνεται:


Με την πρώτη ματιά στην ακόλουθη εικόνα βλέπεις μόνον φύκια επάνω σε έναν βράχο. Εάν κοιτάξεις όμως λίγο πιο προσεκτικά, θα δεις ένα μικρό διαφανές-ριγέ γαριδάκι:


Στην επόμενη εικόνα φαίνονται μάλιστα δύο τέτοια γαριδάκια. Τα βλέπεις;


Και τα καβούρια συνήθως έχουν το ίδιο χρώμα με το περιβάλλον τους, όπως το καβουράκι της φωτογραφίας, το οποίο έχει τα χρώματα της άμμου:


Επίσης εκπληκτικός είναι ο τρόπος, με τον οποίο τα καβουράκια θάβονται σε κλάσματα δευτερολέπτου μέσα στην άμμο χωρίς να αφήνουν ίχνη....