Monday 8 May 2017

Πες ΟΧΙ στα πλαστικά!

Όπου και εάν βρεθούμε, στην ξηρά και στην θάλασσα, βλέπουμε πλαστικά σκουπίδια. Ιδιαίτερα στις παραλίες όπου τα ξεβράζει το κύμα....
Αυτήν την στιγμή οι Ευρωπαίοι Υπουργοί αναθεωρούν την Νομοθεσία για τα πλαστικά και η Οργάνωση "GREENPEACE" ετοίμασε μία επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος με την παράκληση να πάρει θέση ενάντια στα πλαστικά!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με .... την εικόνα (το χάλι) των Ελληνικών παραλιών, αλλά και των παραλιών παγκοσμίως και στείλε την έτοιμη επιστολή διαμαρτυρίας στην ιστοσελίδα της "GREENPEACE":  


Συνηθισμένη εικόνα πλέον σε κάθε Ελληνική παραλία: πλαστικά σκουπίδια, τα οποία με τον καιρό θρυμματίζονται. Τα ζώα της θάλασσας, θαλασσοπούλια, θαλάσσιες χελώνες, ψάρια, ακόμη και φάλαινες, καταπίνουν τα πλαστικά και πεθαίνουν.
Υπεύθυνη είναι η Νομοθεσία που επιτρέπει, ή σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλει, παντού τις πλαστικές συσκευασίες, αλλά και κάθε συμπολίτης μας, που ΔΕΝ συμμετέχει στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!
Όλοι γνωρίζουν πλέον, ότι τα πλαστικά, όπως και το αλουμίνιο, το χαρτί, το γυαλί κ.λ.π. ανακυκλώνονται!!! Είναι απαράδεκτοι οι συνάνθρωποί μας, που προτιμούν να "πνίγονται" στα σκουπίδια τους, παρά να τα ανακυκλώνουν!
Και το χειρότερο είναι, ότι αυτήν τους την απολίτιστη νοοτροπία, την "πληρώνουμε" όλοι μας και προ πάντων η φύση! 
Τα ζώα δεν χρησιμοποιούν πλαστικά και είναι πολύ άδικο να τα καταδικάζουν κάποιοι άνθρωποι σε θάνατο με τα δικά τους πλαστικά σκουπίδια!!