Friday 7 July 2017

Συνεργασία του "ΑΡΧΕΛΩΝ" με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς.

Μία πολύ ευχάριστη είδηση: Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς και ο "βετεράνος" Ελληνικός Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας Καρέττα - Καρέττα "ΑΡΧΕΛΩΝ" πλέον συνεργάζονται επίσημα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, που κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω της εγωιστικής και αδιάφορης συμπεριφοράς κάποιων συνανθρώπων μας στους τόπους όπου η χελώνα ωοτοκεί.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με το παρατηρητήριο πουλιών στην Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και διάβασε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα "Ελληνική Φύση":


Οι αμμοθίνες (αμμόλοφοι) πρέπει να προστατεύονται παντού! Η καταστροφή των αμμοθινών πρέπει να σταματήσει όχι μόνον μέσα στις επίσημα προστατευόμενες περιοχές, αλλά παντού!
Οι αμμοθίνες αποτελούν από μόνες τους μοναδικά οικοσυστήματα όχι μόνον για την θαλάσσια χελώνα Καρέττα-Καρέττα, αλλά για ένα πλήθος ζώων και φυτών των παραλιών!
Βαρεθήκαμε μία ζωή, όπου υπάρχει παραλία, να βλέπουμε κατεστραμμένη την ζωή της αμμουδιάς από ροδιές τροχοφόρων οχημάτων που κινούνται χωρίς λόγο επάνω στην άμμο! Τα τροχοφόρα οχήματα έχουν αρκετούς δρόμους για να κινηθούν και δεν έχουν καμμία δουλειά επάνω στην άμμο!
Εάν θέλεις, επισκέψου την ιστοσελίδα του Συλλόγου Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας "ΑΡΧΕΛΩΝ" κάνοντας "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία, όπου φαίνεται η καταστροφή που δημιουργούν οι ροδιές των τροχοφόρων οχημάτων στους αμμόλοφους: ισοπεδωμένοι αμμόλοφοι και κατεστραμμένα τα υπέροχα κρίνα της παραλίας (Παγκράτια) χωρίς λόγο... Μόνον επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την αξία της φυσικής ομορφιάς:


Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με τμήμα του όμορφου δάσους της Στροφυλιάς που ανήκει στο ίδιο προστατευόμενο πάρκο, επισκέψου την ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς και ενημερώσου για τις γενικότερες δραστηριότητές του για την προστασία της φύσης: