Tuesday 6 March 2018

Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου: Μην σκοτώνετε τα αρπακτικά!

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου (Birdlife Cyprus) καλεί όλους τους πολίτες να βοηθήσουν, ώστε να  σταματήσουν τους εγκληματίες που σκοτώνουν τα αρπακτικά πουλιά και γενικά την άγρια ζωή!
Η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλει να υπάρχουν ζωντανά τα άγρια ζώα! Αυτοί που θέλουν να τα σκοτώνουν, είναι πλέον μία μειοψηφία! Εάν αυτή η μειοψηφία δεν σέβεται τα ζώα, γιατί τα θεωρεί κατώτερα όντα, τότε τουλάχιστον ας σεβαστεί όλους εμάς τους υπόλοιπους συνανθρώπους της, που τα θέλουμε να υπάρχουν ζωντανά γύρω μας!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και διάβασε το σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα του Πτηνολογικού Σύνδεσμου Κύπρου, που είναι το τμήμα της  Διεθνούς Οργάνωσης Birdlife International στην Κύπρο:


Η δύστυχη πάπια της φωτογραφίας (έτος 2012) είναι ένα από τα πολλά πουλιά που βρέθηκαν στο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή της Ερέτριας, τραυματισμένα από κυνηγετικά φυσίγγια.
Η συγκεκριμένη πάπια ήταν τυχερή. Είναι ένα από τα τραυματισμένα πουλιά που βρήκαμε και στείλαμε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πουλιών στην Αίγινα, όπου δέχθηκαν την αγάπη και την φροντίδα των μελών του Κέντρου. Υπάρχουν αμέτρητα άλλα πουλιά, που δεν τα βρήκε κανείς, που τραυματισμένα, με ανοικτές πληγές, σπασμένα φτερά, τρομαγμένα, πέθαναν έναν μαρτυρικό θάνατο από την πείνα ή από το κρύο, μην μπορώντας να πετάξουν, μόνον και μόνον επειδή κάποιοι ήθελαν να διασκεδάσουν σημαδεύοντάς τα.
Όπου και εάν βρίσκεσαι, εάν δεις κάποιον να κυνηγά παράνομα (ή και να ψαρεύει παράνομα! Το ίδιο ισχύει και για τα ζώα της θάλασσας!), κάλεσε αμέσως το Δασαρχείο ή το Λιμεναρχείο της περιοχής όπου βρίσκεσαι!
Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, ώστε να σταματήσουν τα εγκλήματα όχι μόνον απέναντι στους συνανθρώπους μας, αλλά και απέναντι στα άλλα είδη!