Tuesday 22 May 2018

22 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.

Υπάρχει μία μικρή μερίδα ανθρώπων που θέλει πόλεμο προκαλώντας μία μίζερη ατμόσφαιρα και την διχόνοια μεταξύ των λαών. Όμως, ευτυχώς, υπάρχει και μία μεγάλη και διαρκώς αυξάνουσα μερίδα ανθρώπων, η οποία κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας παγκοσμίως, που θέλει ειρήνη και που ενώνει τον κόσμο, αντί να τον διχάζει!
Πρόκειται για την μεγάλη πλέον μερίδα της ανθρωπότητας, που δεν ενδιαφέρεται μόνον για τον εαυτό της, αλλά για το καλό του συνόλου: για όλους τους ανθρώπους, για τα ζώα, για τα φυτά, για τον Πλανήτη Γη στο σύνολό του και που έχει καταλάβει, ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει καλά, μόνον εάν ζήσει σε αρμονία με την φύση γύρω του, δηλαδή μόνον εάν ζήσει με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. 
Η προστασία της Φύσης και της Βιοποικιλότητας σημαίνει και αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου!
Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας. Παντού στον κόσμο οι Οικολογικές Οργανώσεις και οι φυσιολάτρες διοργανώνουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, πεζοπορίες μέσα στην φύση κ.λ.π.
Όσον αφορά την Προστασία της Βιοποικιλότητας, ένα παράδειγμα προς μίμηση είναι τα Προστατευόμενα Εθνικά Πάρκα της Αφρικής, που αποτελούν ένα πρότυπο σωστής λειτουργίας, οργάνωσης, φύλαξης και συμβίωσης του ανθρώπου με τα άλλα είδη.
Εάν θέλεις, δες το ακόλουθο σύντομο βίντεο:


Παρατηρητήριο ζώων μέσα στο Προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο "Kruger", το γνωστότερο στην Νότιο Αφρική.
Τα οργανωμένα Προστατευόμενα Εθνικά Πάρκα της Νοτίου Αφρικής αποτελούν πόλο έλξης για φυσιολάτρες τουρίστες από όλον τον κόσμο και προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας γύρω από "Πράσινα Επαγγέλματα", δηλαδή επαγγέλματα που συμβαδίζουν με την Προστασία της Φύσης.