Monday 16 July 2018

Νότιος Αφρική. Το παγκόσμιο vegan κίνημα αυξάνεται και εδώ!

Όχι μόνον στην Ευρώπη, αλλά σε όλον τον κόσμο, μέσα σε μία δεκαετία ο vegan τρόπος ζωής έχει εξαπλωθεί παντού.
Το να είσαι vegan είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο.
Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2018 ήμασταν στην Νότιο Αφρική. Πριν πάμε, πολλοί γνωστοί μας ειδοποιούσαν, ότι οι άνθρωποι στην Νότιο Αφρική καταναλώνουν πολύ κρέας και ότι είναι δύσκολο να είσαι vegan εκεί.
Η δική μας εμπειρία όμως ήταν η εξής: Ναι μεν οι Νοτιοαφρικανοί στην πλειοψηφία τους είναι φανατικοί κρεατοφάγοι και παντού υπάρχουν τα Braai, δηλαδή τα grills για το ψήσιμο του κρέατος από διάφορα ζώα, ακόμη και μέσα στα κάμπινγκ στην καρδιά των προστατευόμενων Εθνικών Πάρκων!...
Παρένθεση: Μας φάνηκε πολύ παράξενο και αντιφατικό να βλέπουμε ανθρώπους μέσα στα Εθνικά Πάρκα, που όλην την ημέρα έψαχναν, παρατηρούσαν και φωτογράφιζαν τα άγρια ζώα και ύστερα επέστρεφαν στο κάμπινγκ και έψηναν κρέας... 
Η δύστυχη ύαινα της φωτογραφίας μυρίζοντας τις ψησταριές, αντί να ψάχνει για τροφή στην φύση, πέρασε όλην την νύχτα αναζητώντας μάταια τροφή έξω από τα σύρματα γύρω από το κάμπινγκ.


Το τάϊσμα των άγριων ζώων απαγορεύεται αυστηρά (για να μην αποκτούν αφύσικες συνήθειες και για να μη γίνονται επιθετικά ζητώντας από τους ανθρώπους τροφή, όταν πεινούν) και έτσι έμεινε νηστική...


Όμως και εδώ υπάρχει ήδη ένας δυναμικός αντίλογος! Σχεδόν σε κάθε πόλη στην Νότιο Αφρική υπάρχουν vegan εστιατόρια, vegan ομάδες ανθρώπων όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων και εκτός από τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά (μάνγκος, αβοκάντος κ.λ.π.) και την τεράστια γκάμα 100 % φυτικών προϊόντων στα σούπερ-μάρκετ, υπάρχουν και εδώ προϊόντα με το επίσημο σήμα vegan.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με το "The hungry Herbivore", ένα από τα vegan εστιατόρια στο Cape Town και δες στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης "Happy Cow" την λίστα με τα vegan εστιατόρια της Νοτίου Αφρικής: 


Επίσης, εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με την όμορφη καμηλοπάρδαλη και επισκέψου την ιστοσελίδα "Vegan South Africa":


Στην Αφρική υπάρχουν υπέροχα φρούτα! Οι πωλητές τα πωλούν συχνά στην άκρη του δρόμου. Αγοράζοντάς τα ενισχύεις τους εντόπιους παραγωγούς και τα εντόπια προϊόντα:


Στα σούπερ-μάρκετ υπάρχει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων από καλαμπόκι. Στην ακόλουθη φωτογραφία φαίνεται μία μεγάλη ποικιλία από "γάλα" καλαμποκιού σε διάφορες γεύσεις!


Ένα τοπικό προϊόν που υπάρχει σε πολλά σούπερ-μάρκετ είναι το "γάλα" σόγιας Good Hope σε διάφορες γεύσεις. Εάν θέλεις να δεις την ποικιλία, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία:


Επίσης σε πολλά σούπερ-μάρκετ των πόλεων πωλούνται τα πραγματικά πολύ νόστιμα vegan προϊόντα "Fry's"! Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και δες την ποικιλία προϊόντων "Fry's" στην ιστοσελίδα της εταιρείας: 


Υπάρχει και οργανωμένο σαφάρι για vegans! Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με τις ζέβρες και επισκέψου την ιστοσελίδα "vegan safari Africa":