ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Monday, 1 July 2013

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα..... Αλλά, πού πήγαν τα ψάρια;;;...........

     Όποιος θυμάται την θάλασσα της Ερέτριας (και όχι μόνον της Ερέτριας!) της δεκαετίας 60΄ και 70΄, ξέρει πάρα πολύ καλά, ότι δεν έχει καμμία σχέση με αυτήν την σχεδόν νεκρή από ζώα θάλασσα, στην οποία έχει μετατραπεί σήμερα! Τότε ήταν γεμάτη ζωή και θυμόμαστε την ποικιλία ψαριών, καβουριών, οστρακόδερμων, αστεριών, ιππόκαμπων, οκταποδιών, δελφινιών και πολλών άλλων ζώων, που υπήρχαν παντού!
     Η υπεραλίευση των θαλασσών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο είναι πλέον ολοφάνερο και στην Ελλάδα.
     Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντέρ για την υπεραλίευση των θαλασσών είναι το "The End of the Line". Εάν θέλεις να δεις το τρέηλερ της ταινίας ή να διαβάσεις περισσότερες πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία:


         Στην ερώτηση "Πού πήγαν όλα τα ψάρια;" έρχεται η πολύ ντροπιαστική για το ανθρώπινο είδος, αλλά δυστυχώς αληθινή (!), απάντηση.....: "Τα φάγαμε.".....
     Πού είναι η δήθεν ιδιαίτερη νοημοσύνη μας, όταν μέρα με την ημέρα για λόγους κοιλειοδουλείας δολοφονούμε την ζωή στον Πλανήτη μας; Με αυτόν τον τρόπο και καταστρέφοντας την ζωή  γύρω μας αυτοκτονούμε και οι ίδιοι. Δεν το καταλαβαίνουμε αυτό; Και εάν το καταλαβαίνουμε, τότε τίθεται το επόμενο ηθικό ερώτημα: Γιατί δεν σταματάμε την καταστροφή αυτή;...