ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Sunday, 16 July 2017

2o (δεύτερο) Vegan Life Festival στην Αθήνα.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στην Αθήνα το "2ο (δεύτερο) Vegan Life Festival" με μεγάλη επιτυχία!
Εάν θέλεις να μάθεις, τί είναι το "Vegan Life Festival", κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία. Πρόκειται για μία αξιόλογη οργάνωση που αποτελείται από αξιέπαινους διοργανωτές και εθελοντές, με αγάπη για την φύση, για τα ζώα και για τον άνθρωπο! Πρόκειται για ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο για όλες τις μορφές ζωής και που αποδεικνύουν εμπράκτως, ότι όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν, φθάνει να το θέλεις!:


Ανάμεσα στα προϊόντα με τα vegan συνθήματα (κούπες, πάνινες τσάντες κ.λ.π.) δεν έλειψαν και τα ρούχα με ωραία συνθήματα όπως: "Vegan ... for everything!", ή "We don't eat our friends" κ.λ.π.


Στην γιορτή συμμετείχαν με πάγκο ενημέρωσης και μέλη της Οργάνωσης "Vegan Thessaloniki", η οποία μαζί με την Οργάνωση  "Vegan Life Festival - Thessaloniki" συνδιοργανώνουν με εξίσου μεγάλη επιτυχία την αντίστοιχη γιορτή στην Θεσσαλονίκη! 
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την δράση της Οργάνωσης, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και επισκέψου την ιστοσελίδα της:


Στην γιορτή συμμετείχαν και εκπρόσωποι διαφόρων Οργανώσεων για τα Δικαιώματα των Ζώων, όπως για παράδειγμα το Ελληνικό τμήμα της Οργάνωσης "269 - Greece". 
Πρόκειται για μία από τις πιο δραστήριες Οργανώσεις για την γνωριμία με τον vegan τρόπο ζωής στην Ελλάδα, η οποία διοργανώνει εδώ και χρόνια διαμαρτυρίες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τους τελευταίους μήνες προβάλλει  στους περαστικούς με τα ειδικά γυαλιά, ένα βίντεο της Οργάνωσης "Animal Equality", στο οποίο βλέπεις για λίγο αυτά που υποφέρουν για όλην τους την ζωή τα ζώα στην βιομηχανία ζωικών προϊόντων. "Τολμάς να δοκιμάσεις την εικονική πραγματικότητα........ και να ανακαλύψεις τί σου κρύβει η βιομηχανία κρέατος;" είναι το ερώτημα.
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την δράση της Οργάνωσης "269 - Greece", κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και επισκέψου την ιστοσελίδα της:


Επίσης προβλήθηκαν ταινίες, όπως για παράδειγμα η δυναμική ομιλία του Gary Yourofsky, γνωστού μαχητή για τα δικαιώματα των ζώων, την οποία προέβαλε η Οργάνωση "Dreamdancers":


Κατά την διάρκεια της γιορτής πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, στην αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο ακόμη και το μεσημέρι τις ώρες του καύσωνα!:


Οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη ποικιλία: από την ομιλία του πιο δυνατού ανθρώπου στην Γη, του κ. Μπαμπούμιαν, ο οποίος είναι vegan, μέχρι την παρουσίαση vegan συνταγών και οδηγίες για το πώς μπορεί να φτιάξει κάποιος μόνος του φυτικό "γάλα" από καρύδα, βρώμη κ.λ.π. 


Επίσης πραγματοποιήθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες, όπως του κ. Γιώργου Χαριτάκη, Καρδιολόγου, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι αγωνιστής υπέρ των Δικαιωμάτων των Ζώων, κατά των Πειραμάτων στα Ζώα, διακρίθηκε από την "Διεθνή Ένωση για την Κατάργηση των Πειραμάτων σε Ζώα" το 1994, ενώ απετέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πολύ δυναμικής Οργάνωσης "Ελληνική Φυσιολατρική Αντι-κυνηγετική Πρωτοβουλία (Ε.Φ.Α.Π.)" (δεκαετίες 1980 και 90΄), η οποία Οργάνωση έγραψε ιστορία στην εξέλιξη της γενικότερης ιστορίας της Οικολογίας στην Ελλάδα! 
Επίσης είναι συγγραφέας του βιβλίου "Πειράματα στα Ζώα; - ΟΧΙ, ευχαριστώ" (έτος 2004!):


Στην γιορτή εκτέθηκαν και βιβλία για τον vegan τρόπο ζωής και σκέψης, όπως για παράδειγμα τα παιδικά βιβλία των εκδόσεων ARIGATA:


"Να γιατί δεν τρώμε τα Ζώα":


"Δεν είμαι κοτομπουκιά":


"Βίγκαν σημαίνει Αγάπη":


Ενώ σε άλλους πάγκους παρουσιάσθηκαν βιβλία για ενήλικες, όπως η γνωστή στον χώρο των Vegans "Μελέτη της Κίνας" μεταφρασμένη στα Ελληνικά από τις εκδόσεις "ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ". 
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του βιβλίου, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία:


Επίσης συμμετείχαν πάγκοι με εκπροσώπους εστιατορίων με εξαιρετικά vegan εδέσματα, όπως το εστιατόριο "Mama Tierra"


με τα καταπληκτικά μανιταρο-burger!


... και τα ωραία συνθήματα με τα μηνύματα ηθικής!


Και φυσικά με τον καύσωνα δεν έλειψαν τα υπέροχα vegan παγωτά!


Ανάμεσα στους εκπροσώπους vegan προϊόντων ήταν και τα καταπληκτικά και δραστήρια παιδιά από το "Bamboo Vegan", το  πρώτο  vegan κατάστημα στην Αθήνα!
Εάν θέλεις πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα, αλλά και τις γενικότερες δραστηριότητες στο "Bamboo Vegan", κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία:


Επίσης συμμετείχαν καταστήματα που παρουσίασαν τα vegan προϊόντα τους, όπως το κατάστημα προϊόντων βιολογικής γεωργίας "Βιο-Υγεία". 
Εάν θέλεις πληροφορίες για το κατάστημα και τα προϊόντα του, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία:


... ή το κατάστημα προϊόντων βιολογικής γεωργίας "Στο βάθος κήπος", που εξέθεσε τα vegan προϊόντα του. Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και επισκέψου την ιστοσελίδα του καταστήματος:


Και μεγάλες, πανελλαδικά γνωστές Ελληνικές εταιρείες παρουσίασαν τα φυτικά προϊόντα τους, όπως είναι η εταιρεία Viotros που παρουσίασε την σειρά φυτικών τυριών viofree.
Εάν θέλεις να δεις την σειρά φυτικών τυριών της Viotros, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία:


Και η γνωστή εταιρεία Βιτάμ χρησιμοποιεί πλέον στα νέα 100 % φυτικά προϊόντα της το διεθνές σήμα "Vegan", το οποίο διευκολύνει τους καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν φυτικά προϊόντα γλυτώνοντάς τους από πολύτιμο χρόνο και κόπο, που χάνουν συνήθως προσπαθώντας να διαβάσουν στα ψιλά γραμματάκια τα συστατικά του κάθε προϊόντος, για να βεβαιωθούν, ότι το προϊόν είναι όντως 100 % φυτικό!


Eπίσης, συμμετείχαν εταιρείες που παράγουν Vegan καλλυντικά: 


Δηλαδή εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν ζωικές ουσίες στα προϊόντα τους και που ΔΕΝ κάνουν πειράματα επάνω σε ζώα:


Αυτοί και πολλοί άλλοι ήταν οι συμμετέχοντες στην γιορτή και λυπόμαστε που δεν μπορούμε να τους παρουσιάσουμε όλους μέσα από αυτό το σύντομο, περιληπτικό αρθράκι! 
Αξίζει όμως να σημειωθεί ακόμη, ότι παράλληλα με την γιορτή λειτούργησε και τμήμα απασχόλησης για μικρά παιδιά με παιχνίδια, ζωγραφική κ.λ.π.:


Συγχαρητήρια σε όλους!