Monday 28 January 2013

Aγαπάμε τα πουλιά και θέλουμε να τα βλέπουμε ζωντανά και ελεύθερα!!!

     Το κοτσύφι, όπως και τα άλλα πουλιά, είναι φιλικότατο με τους ανθρώπους και εάν δεν το κυνηγάμε, έρχεται δίπλα μας και μας προσφέρει την χαρά να απολαμβάνουμε το υπέροχο κελάηδημά του και την όμορφη παρουσία του! Εμφανίζεται ακόμη και στα πάρκα και τους κήπους των πόλεων! Ο  Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ", οργάνωσε με σημαντική συμμετοχή πολιτών και με επιτυχία ένα πρόγραμμα καταγραφής των κοτσυφιών μέσα στην Αθήνα.
     Το κοτσύφι είναι πολύ καλός φίλος του κηπουρού και του αγρότη, διότι τρώει, συν τοις άλλοις, και σάπια φρούτα, έντομα που βλάπτουν την γεωργία, και γυμνοσάλιαγκες!!! Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία και δες ένα σχετικό ερασιτεχνικό βίντεο στο youtube, όπου ένα κοτσύφι τρώει έναν γυμνοσάλιαγκα και αμέσως μετά... "μπανιαρίζεται":


     Η ανωτέρω φωτογραφία είναι από την εξαιρετική ιστοσελίδα της οργάνωσης ARKive, η οποία ενημερώνει δάσκαλους και μαθητές για την άγρια ζωή. Εάν θέλεις να την επισκεφθείς, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με την καρδερίνα!  


     Υπενθύμιση: Καρδερίνες ζουν σε κοπάδια και στην περιοχή της Ερέτριας, στα χωράφια, δίπλα στους δρόμους, ακόμη και μέσα στην πόλη, εάν αισθάνονται ασφάλεια! Απαγορεύεται το κυνήγι τους και η φυλάκισή τους σε κλουβί!!

     Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα άγρια πουλιά και την προστασία τους στην Ελλάδα, μπορείς να επισκεφθείς την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία:


     Όσοι επισκέπτονται την φύση, συχνά έρχονται αντιμέτωποι με την δυσάρεστη εικόνα ενός τραυματισμένου (συνήθως από κυνηγετικές σφαίρες) ζώου ή πουλιού. Σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνούμε με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ" και το στέλνουμε το συντομότερο δυνατόν  για περίθαλψη.
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με την πανέμορφη αγριόπαπια, η οποία βρέθηκε τραυματισμένη από κυνηγετική σφαίρα στην Ερέτρια πριν μερικούς μήνες και την στείλαμε στην ΑΝΙΜΑ. Στάθηκε τυχερή, εάν σκεφθείς, ότι πολλά τραυματισμένα ζώα ή πουλιά ταλαιπωρούνται για ημέρες ή και ολόκληρες εβδομάδες με ανοικτές πληγές και μην μπορώντας να πετάξουν, πεθαίνουν τελικά μαρτυρικά.......