ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Tuesday, 25 October 2016

Σπιτάκια για έντομα, τα λεγόμενα "Ξενοδοχεία" για έντομα.

Κάποτε, σε μερικούς φαινόταν ακραίο, όταν οι Οικολογικές Οργανώσεις κατασκεύαζαν και τοποθετούσαν φωλιές για πουλιά, για νυκτερίδες, για έντομα και άλλα ζώα, για να τα σώσουν από την εξαφάνιση. 
Το "Ξενοδοχείο" για έντομα της φωτογραφίας βρίσκεται εδώ και χρόνια σε πάρκο της Χαϊδελβέργης στην Γερμανία και είναι κατασκευή της Οργάνωσης "NABU":


Σήμερα, όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει κάθε φυτό και κάθε ζώο στην υγεία του οικοσυστήματος!  
Σπιτάκια για έντομα βρίσκονται πλέον παντού στην Γερμανία: σε πάρκα, μέσα σε πόλεις, σε προστατευόμενες περιοχές, όπως για παράδειγμα τα σπιτάκια της ακόλουθης φωτογραφίας στο Μόορζε έξω από την Καρλσρούη:


Βρίσκονται ακόμη και σε αυλές Εκκλησιών, όπως στο Μάϊντς και μάλιστα με την επιγραφή "Willkommen Insekten":


Φωλιές για ζώα πωλούνται σήμερα και σε καταστήματα με είδη για το σπίτι και τον κήπο, καθώς και σε σούπερ-μάρκετ, όπως τα σπιτάκια για έντομα της ακόλουθης φωτογραφίας:


Ή τα σπιτάκια για νυκτερίδες:


Και, φυσικά, διαφόρων ειδών ταΐστρες για τα πουλιά, για τις κρύες ημέρες του Χειμώνα:


Πρέπει όλοι να μάθουμε να σεβόμαστε τα άλλα είδη, να τα προστατεύουμε και ΟΧΙ να τα σκοτώνουμε!