Monday, 30 June 2014

Ο καταδυτικός τουρισμός στην Ελλάδα.

     Μία μορφή οικολογικού τουρισμού είναι και ο καταδυτικός τουρισμός. Δηλαδή, κοινώς, η παρατήρηση βυθού. Άλλη μία λύση, διέξοδος από την ανεργία. Ο καταδυτικός τουρισμός άρχισε να εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα μέρη του κόσμου κυρίως από την δεκαετία του 1980. Η Ελλάδα έμεινε πίσω, όπως έμεινε πίσω σε ΟΛΑ τα οικολογικά θέματα..... 
     Θυμόμαστε την θάλασσα της Ερέτριας την δεκαετία του 60΄ - 70΄γεμάτη με ζωή. Ποικιλομορφία: κολυμπούσες με μάσκα και έβλεπες την ομορφιά του βυθού με διάφορα πολύχρωμα είδη ψαριών, οκταπόδια, σουπιές, πολλά είδη καβουριών, οστρακόδερμων γενικά, αστεριών κ.λ.π. 
     Μπορεί σήμερα όλα να χάθηκαν κυρίως λόγω της υπεραλίευσης της θάλασσας, αλλά η ζωή μπορεί να επιστρέψει, φθάνει.... να σταματήσουμε να την σκοτώνουμε! 
     Η δημιουργία των Προστατευόμενων Θαλάσσιων Πάρκων είναι πυρήνας ζωής για την θάλασσα και πόλος έλξης για τους τουρίστες. Η Ερέτρια με τα νησιά της θα ήταν υπέροχος προορισμός για τον καταδυτικό τουρισμό, φθάνει να προστατεύσουμε την ζωή της θάλασσας.
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην φωτογραφία με την θάλασσα της Ερέτριας και δες ένα πολύ καλό άρθρο για την ιστορία του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα και για το πώς αναπτύσσεται σήμερα στην Κρήτη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας με ιδιωτική πρωτοβουλία, με αγώνα και δημιουργία Προστατευόμενων Θαλάσσιων Πάρκων: 


     Υπάρχουν Καταδυτικά Κέντρα σχεδόν σε όλην την Ελλάδα. Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" και δες τον διαρκώς αυξάνοντα κατάλογο:


     Ο Καταδυτικός Τουρισμός ΔΕΝ βασίζεται στην δολοφονία των ζώων της θάλασσας, αλλά στην παρατήρηση του θαυμάσιου κόσμου τους. Εάν θέλεις κάνε "κλικ" στην εικόνα και επισκέψου την παγκόσμια οργάνωση για τον Καταδυτικό Τουρισμό PADI: