Friday 21 August 2015

Κινδυνεύουν οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών!

     Η χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών προέρχεται αποκλειστικά από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη". Όμως η χρηματοδότηση της λειτουργίας τους λήγει στο τέλος του έτους 2015 με την λήξη του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013. 
     Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών "Ελληνική Φύση", οι αρμόδιοι της Ελληνικής Πολιτείας δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον μέχρι τώρα για την συνέχιση του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020! Αυτό σημαίνει, ότι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι όλοι οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών και η φύση να μείνει τελείως απροστάτευτη, αφού οι Φορείς Διαχείρισης είναι οι κυρίως φύλακες της φύσης σε κάθε προστατευόμενη περιοχή!!
     Ο Σύλλογος "Ελληνική Φύση" καταγγέλλει: "Η διαχρονική επιλογή της ελληνικής Πολιτείας να χρηματοδοτεί τους Φορείς Διαχείρισης αποκλειστικά από κοινοτικούς πόρους χωρίς να δαπανά ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και σίγουρα δίνει το στίγμα της (έλλειψης) πολιτικής βούλησης για την διαχείριση του εθνικού μας πλούτου."
     Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου "Ελληνική Φύση" καθώς και την επιστολή που έστειλε προς την Κυβέρνηση και προς κάθε υπεύθυνο: