Saturday 1 December 2018

Εκτιμάμε το δώρο της ζωής και της υγείας!

Όποτε συναντήσεις άνθρωπο επιθετικό στον λόγο, που "διψάει" για διχόνοια, που κάνει φασαρία, που είναι προκλητικός και πολεμοχαρής, πες του να επισκεφθεί ένα Νοσοκομείο!
Εκεί θα δει τα πραγματικά προβλήματα της ζωής μέσα από τον πόνο των συνανθρώπων του. Ίσως τότε να συνειδητοποιήσει, πόσο "μικρός" είναι στην ψυχή και στο μυαλό, κάθε φορά που ζητάει φασαρία και πόλεμο.
Ίσως καταλάβει, ότι και εκείνος δεν είναι τίποτα πάρα πάνω από ένα απλό ανθρωπάκι με σύντομη ζωή, με αρχή και τέλος και ότι είναι πραγματικά κρίμα αυτήν την σύντομη ζωή να την "σπαταλάει" προκαλώντας την μιζέρια στον εαυτό του και κυρίως στους άλλους!
Ίσως "ξυπνήσει" από τον λήθαργο του εγωισμού και της αχαριστίας του και μάθει επιτέλους να εκτιμά κάθε στιγμή που ζει υγιής. Ίσως καταλάβει, την αξία της υγείας και της ζωής.
Ίσως επιτέλους ανοίξει τα μάτια του και δει πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης μας και αντιληφθεί πόσο τυχερός είναι που γεννήθηκε!
Ίσως μάθει να εκτιμά κάθε όμορφη φυσική γωνία του πλανήτη μας και κάθε μορφή ζωής γύρω του!
Όποτε συναντήσεις άνθρωπο επιθετικό, πολεμοχαρή, εγωιστή, μην πέσεις στην παγίδα να αγριέψεις και να φιλονικήσεις μαζί του. Αυτό ακριβώς θέλει και γι΄αυτό σε προκαλεί. Μην χάνεις τον καιρό σου. Πες του απλώς να επισκεφθεί ένα Νοσοκομείο!