Saturday 30 September 2023

Συνέντευξη με τον Νίκο Χαραλαμπίδη, γενικό διευθυντή της Greenpeace, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

 Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στην εκπομπή News Room στο κανάλι της ΕΡΤ news ο Νίκος Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής του Ελληνικού τμήματος της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace, μίλησε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίζονται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια, όπως αύξηση της θερμοκρασίας, της ξηρασίας, των πυρκαγιών και των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων. 
Ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε για ακόμη μία φορά, ότι πρέπει να γίνουν άμεσα ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής του ανθρώπου, ότι πρέπει να φύγουμε από την χρήση ορυκτών καυσίμων, να στραφούμε προς την φυτική διατροφή και πολλά άλλα, τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλές δεκαετίες.
Εάν θέλεις, άκουσε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο λίγων λεπτών βίντεο στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ news:


 Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι η οικολογική οργάνωση Greenpeace, στηριζόμενη σε επιστημονικές έρευνες, προειδοποιούσε ήδη από την δεκαετία του 1980, ότι η ανθρωπότητα βαίνει ολοταχώς προς την Κλιματική Αλλαγή και ότι, εάν θέλουμε να σταματήσουμε το κακό, θα πρέπει άμεσα να στραφούμε προς έναν φιλικό προς την φύση τρόπο ζωής. 
Φωτογραφία: Η Γερμανική Greenpeace το έτος 1989 στο τεύχος της Άνοιξης/1989 είχε αφιέρωμα στην Κλιματική Αλλαγή, που προκαλεί ο άνθρωπος, με τον τίτλο "Klima - Chaos"