Saturday 2 March 2024

Το μαρτυρικό υπερωκεάνιο ταξίδι 19.000 ζώων προς το σφαγείο ....

 Ντροπή μας συνάνθρωποι!
Καθημερινά χιλιάδες ζώα ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα προς το σφαγείο στην ξηρά και στην θάλασσα.
Ένα σκάνδαλο αποκαλύφθηκε (λες και δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει...), όταν ένα πλοίο, το οποίο μετέφερε 19.000 μοσχάρια από τη Βραζιλία με προορισμό τα σφαγεία του Ιράκ, αναγκάστηκε να κάνει στάση στο Cape Town στη Νότια Αφρική. 
Η αφόρητη μυρωδιά που εξαπλώθηκε σε όλη την περιοχή, κινητοποίησε πολλούς πολίτες να αναζητήσουν την αιτία. Η μυρωδιά τους οδήγησε στο πλοίο με τα 19.000 ζώα, τα οποία (όπως συμβαίνει πάντα στις μεταφορές ζώων, αλλά δεν το βλέπουμε) ήταν εξαντλημένα από το μεγάλο ταξίδι και βουλιαγμένα μέσα στα κόπρανά τους.
Τελικά το πλοίο συνέχισε το μακάβριο ταξίδι του.
Οι πολίτες απαλλάχθηκαν από την φοβερή μυρωδιά, όμως τα δύστυχα τα ζώα συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα στα κόπρανά τους με κατεύθυνση προς τα σφαγεία του Ιράκ.
Αυτό συμβαίνει καθημερινά εις το όνομα της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων.
Πώς είναι δυνατόν η πλειοψηφία των ανθρώπων να είναι "τυφλή" μπροστά στο τεράστιο ζήτημα της ηθικής που "κρύβεται" πίσω από την εκμετάλλευση των ζώων; 
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με το εξαντλημένο μοσχαράκι που αναγκάζεται να κάθεται σε έναν "βούρκο" από κόπρανα και διάβασε το σχετικό άρθρο στην γνωστή Γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα tagesschau: