Sunday 26 April 2015

Διαμαρτυρία ενάντια στα πειράματα επάνω σε ζώα!

     Η 24η Απριλίου είναι η "Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Πειραμάτων σε Ζώα" και πολλές Οργανώσεις για τα Δικαιώματα των Ζώων πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες σε όλον τον κόσμο.
     Στην Αθήνα η διαμαρτυρία διοργανώθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου από την πολύ δραστήρια ομάδα 269lifeGreece στην Πλατεία Συντάγματος με σύνθημα: "Επιστήμη ή Σαδισμός;" Παράλληλα οι ακτιβιστές, πολλοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι ως ιατροί, κρατούσαν πλακάτ με σχετικές εικόνες από το μαρτύριο των ζώων μέσα στα πειραματικά εργαστήρια, φώναζαν συνθήματα κατά των πειραμάτων σε ζώα και μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς.
     Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την διαμαρτυρία, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα με το στιγμιότυπο:  


     Ήταν μία πολύ δυνατή και πολύ καλά οργανωμένη διαμαρτυρία! Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για την διοργάνωσή της και τους ευχαριστούμε, που μας έδωσαν την χαρά να συμμετέχουμε και εμείς!


     Κοντά στην Πλατεία Συντάγματος είδαμε στην είσοδο γνωστής Καφετέριας το πλακάτ με την επιγραφή: "Γάλα ή γάλα σόγιας;"! Πλέον μπορείς να επιλέξεις, ό,τι καφέ θέλεις με γάλα σόγιας αντί για ζωικό γάλα!


     Και κάπου στα Εξάρχεια είδαμε σε πολλά σημεία την αφίσα με σύνθημα: "Καμία ανοχή στην αιχμαλωσία και τον βασανισμό των ζώων! - Καμία ανοχή στην βιομηχανία κρέατος και γούνας"!......

     Kαι εάν θέλεις να δεις, τί πραγματικά σημαίνει "πειράματα επάνω σε ζώα", ή και να λάβεις μέρος στις δραστηριότητες (Actions) για την κατάργησή τους, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα, η οποία απεικονίζει ένα από τα πολλά δύστυχα ποντικάκια, μέσα στων οποίων το σώμα καλλιεργούνται ανθρώπινα όργανα, όπως π.χ. αυτιά και δες τα βίντεο της Οργάνωσης National Anti-Vivisection Society (NAVC), που παρουσιάζουν το μαρτύριο των ζώων σε διάφορα πειραματικά εργαστήρια σε όλον τον κόσμο: