ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΑΣ και Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ!!!

Εάν θέλουμε να σταματήσει όλο αυτό το άδικο μαρτύριο, τότε η λύση είναι μία : ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να αγοράσουμε και να καταναλώσουμε οποιοδήποτε ζωικό προϊόν !!! Ούτε τρόφιμα ζωικά, ούτε δέρμα, ούτε γούνα, ούτε μπιμπελό και προσέχουμε πάντα τα προϊόντα που αγοράζουμε, να είναι οικολογικά και να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα !!! Δεν θέλουμε να είμαστε ο άνθρωπος.... "Φάτα-ούλας" !!!

Monday, 19 September 2016

"ΟΧΙ σκουπίδια κάτω! Ανακύκλωση = Πολιτισμός!"

Την δεκαετία του 80΄ οι ελληνικές φυσιολατρικές οργανώσεις απαιτούσαν το αυτονόητο: να εφαρμόσει και η Ελλάδα προγράμματα Ανακύκλωσης, όπως γινόταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. 
Σήμερα η Ανακύκλωση εφαρμόζεται σχεδόν σε όλην την Ελλάδα, παντού υπάρχουν κάδοι Ανακύκλωσης και οι περισσότεροι πολίτες συμμετέχουν. Μεγαλύτερη συμμετοχή σημειώνεται στις νεώτερες γενεές (νέοι, φοιτητές, μαθητές), οι οποίες επιθυμούν έναν κόσμο οικολογικότερο, δηλαδή φιλικότερο προς το περιβάλλον και καθαρότερο.
Παρ΄όλ΄αυτά υπάρχουν ακόμη συνάνθρωποί μας, οι οποίοι όχι απλώς ΔΕΝ συμμετέχουν στην Ανακύκλωση, αλλά βρίσκονται ακόμη στο οικολογικά πρωτόγονο στάδιο να πετάνε τα σκουπίδια τους κάτω, όπως έκανε ο "κύριος/α" της ακόλουθης φωτογραφίας.
Συνηθισμένη εικόνα:  ήπιε τον καφέ του και άφησε τις βρομιές του στην όμορφη παραλία:


Μερικοί μάλιστα πετάνε τα σκουπίδια τους μαζεμένα, όπως έκανε ο άλλος "κύριος/α" της φωτογραφίας, ο οποίος κατέστρεψε την εικόνα ενός πανέμορφου τοπίου έξω από την Ερέτρια.
Τέτοιοι άνθρωποι δεν αγαπάνε τον τόπο τους, βλάπτουν τον τουρισμό, ρυπαίνουν την φύση και δείχνουν πλήρη έλλειψη σεβασμού προς τους συνάνθρωπούς τους:


Σε αυτούς λοιπόν τους συνανθρώπους μας πρέπει να υπενθυμίζουμε, ότι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, δηλαδή η πλειοψηφία των πολιτών, ΔΕΝ θέλουμε να βλέπουμε τις βρομιές τους πεταμένες γύρω μας.
Πολλοί σύλλογοι, αλλά και πολλοί αγανακτησμένοι πολίτες, αντιδράνε ατομικά γράφοντας συνθήματα σε πινακίδες.
Εμείς προτιμούμε το πολύ απλό σύνθημα: "ΟΧΙ σκουπίδια κάτω!  Ανακύκλωση = Πολιτισμός".
Είναι απλό: Σε μία σελίδα Α4 γράφεις ένα σύνθημα της επιλογής σου (ευγενικό!), εάν θέλεις ζωγραφίζεις και κάτι ταιριαστό, το πλαστικοποιείς και το κρεμάς σε κάποιο σημείο εμφανές και νόμιμο, π.χ. στο σπίτι σου, ώστε να το ελέγχεις: 


Μία άλλη πολύ γνωστή εικόνα σε όλους μας είναι οι γόπες στην άμμο!... Κάποιοι συμπολίτες μας νομίζουν ότι η αμμουδιά είναι ένα τεράστιο τασάκι για τα αποτσίγαρά τους.


Σε αυτούς έδωσε την απάντηση ένας άλλος συμπολίτης μας, ο οποίος φαίνεται, ότι αγανάκτησε τόσο πολύ από τις αμέτρητες γόπες στις παραλίες και αντέδρασε γράφοντας το εξής συμπαθητικό σύνθημα: "Μην φυτεύετε τις γόπες στην άμμο. Οι περσινές δεν φύτρωσαν"......