Thursday 30 November 2017

Υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες με Vegan συνταγές χωρίς βία!

Πάντα υπήρχαν άνθρωποι φυτοφάγοι. Άγνωστοι και γνωστοί, όπως ο Πυθαγόρας (Μαθηματικός, 5ος αι. π.Χ.), ο Πλούταρχος (Φιλόσοφος, 2ος αι. μ.Χ.) και πολλοί άλλοι των οποίων τις θεωρίες και την φιλοσοφία διδασκόμαστε από νωρίς στο σχολείο, αλλά αυτό το σημαντικότατο κομμάτι της θεωρίας τους που αφορά στην ηθική απέναντι στα άλλα είδη, παραμερίστηκε, αποσιωπήθηκε και πέρασε στην ιστορία στα πολύ ...  "ψιλά γράμματα".
Σήμερα, η φυτοφαγία έχει εξελιχθεί σε ένα ραγδαία αυξανόμενο παγκόσμιο κίνημα. Πριν μερικές δεκαετίες ήταν οι φυτοφάγοι "Vegeterians", σήμερα είναι οι "Vegans". Παρ΄όλ΄αυτά υπάρχουν ακόμη συνάνθρωποί μας, οι οποίοι όταν ακούσουν ότι είσαι vegan, σε ρωτάνε πανικόβλητοι: "Είσαι vegan;; Και τί τρως;; Χόρτα;;". Προφανώς έχουν μπερδευτεί από τον λανθασμένο ελληνικό όρο "χορτοφάγος", ενώ ο σωστός όρος είναι "φυτοφάγος"
Ως απάντηση υπάρχουν αμέτρητες πολύ καλές ελληνικές και ξένες ιστοσελίδες με vegan συνταγές, νοστιμότατες και χωρίς βία απέναντι στα ζώα, τις οποίες δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να τις δημοσιεύσουμε όλες, γιατί είναι πολλές!
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στις ακόλουθες εικόνες και επισκέψου κάποιες από αυτές, όπως είναι η

"Βίγκαν Συνταγές":




"Γελαστά Ζωάκια": 




"Choose Veg":




 "Fat Free Vegan Kitchen":

                                          

"Gastronomia Vegana":


 "Mouthwatering Vegan Recipes":



"One Green Planet":








"Savouring Seasons":