Sunday, 27 May 2018

Το μαρτύριο των ζώων κατά την μεταφορά τους στο σφαγείο...

Το Πρώτο Πρόγραμμα της Γερμανίας (das Erste) παρουσίασε ένα εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα της βασανιστικής μεταφοράς των ζώων προς τα σφαγεία.
Ο Νόμος απαγορεύει αυστηρά τον βασανισμό των ζώων. Όμως παρά ταύτα τα ζώα μεταφέρονται ώρες ή και ημέρες ολόκληρες, για να καταλήξουν στον τόπο της σφαγής τους. Συχνά μάλιστα μεταφέρονται σε σφαγεία χωρών, οι οποίες δεν έχουν Νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα, με αποτέλεσμα, μετά το βασανιστικό ταξίδι να καταλήγουν σε ένα σφαγείο, όπου σφάζονται με πρωτόγονα μέσα.
Μία από τις Γερμανικές Οργανώσεις που αγωνίζονται ενάντια στις μεταφορές των ζώων είναι η "Tierschutzbuero".
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με το πολυόροφο φορτηγό που μεταφέρει γουρούνια στο σφαγείο και δες το ρεπορτάζ στο Δελτίο Ειδήσεων του Γερμανικού Τηλεοπτικού Καναλιού (das Erste): 


Αλλά ένα επιπλέον ερώτημα είναι: υπάρχει Πολιτισμένος τρόπος σφαγής; 
Τα δύστυχα γουρουνάκια της φωτογραφίας, που μόλις που διακρίνεται η μύτη τους, ίσως είναι η πρώτη φορά που αναπνέουν καθαρό αέρα, ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπουν τον ουρανό και τον κόσμο έξω από την κτηνοτροφική μονάδα. Και οδηγούνται σε τόπο σφαγής. Δηλαδή σε τόπο εκτέλεσης. Για να καταλήξουν ουσιαστικά "μεζές" για τον χορτάτο άνθρωπο.
Νιώθουν, όπως θα ένιωθε ένας άνθρωπος στην θέση τους, δηλαδή αγωνία, φόβο, πόνο. Εάν φερόμασταν έτσι σε έναν άνθρωπο, θα ήταν έγκλημα! Τώρα που φερόμαστε έτσι στα άλλα είδη, δεν είναι έγκλημα; 

Thursday, 24 May 2018

24 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα των Προστατευόμενων Εθνικών Πάρκων.

Η δημιουργία Περιοχών Προστασίας της Φύσης, τόσο χερσαίων όσο και θαλάσσιων, είναι απαραίτητη για την προστασία της βιοποικιλότητας στις προστατευόμενες περιοχές, για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων και για την δημιουργία θέσεων εργασίας Οικολογικών, δηλαδή Φιλικών προς το Περιβάλλον. Η ύπαρξη Προστατευόμενων Πάρκων έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του Οικολογικού Τουρισμού, όπως είναι ο Ποδηλατικός Τουρισμός, ο Καταδυτικός Τουρισμός, ο Ορειβατικός Τουρισμός κ.λ.π.
Η 24η Μαΐου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα των Εθνικών Πάρκων
Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με την Προστατευόμενη Περιοχή στο νησί Usedom στην Γερμανία και επισκέψου την ιστοσελίδα της Οργάνωσης  "Europarc Federation":

 

Η Ελλάδα με την τόση φυσική ομορφιά, την εναλλαγή των φυσικών τοπίων και την πλούσια βιοποικιλότητα θα μπορούσε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά κέντρα του Οικολογικού Τουρισμού παγκοσμίως, εάν η φύση προστατευόταν αρκετά.
Άνθρωποι, οι οποίοι εμποδίζουν την ανάπτυξη του Οικολογικού Τουρισμού στην Ελλάδα, βλάπτουν την Ελλάδα!
Στην ακόλουθη φωτογραφία απεικονίζεται ένας χάρτης της Προστατευόμενης Περιοχής των Τζουμέρκων, πυροβολημένος! Από την μία πλευρά έχουμε τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την προστασία της φύσης και του ανθρώπου και από την άλλη πλευρά έχουμε τον άνθρωπο "φάτα-ούλα" καταστροφέα που αδιαφορεί για την φύση και για τις επόμενες γενεές...


Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με τα υπέροχα Τζουμέρκα στην Βορειοδυτική Ελλάδα και επισκέψου την ιστοσελίδα του "Φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου":


Το παραθαλάσσιο Προστατευόμενο Πάρκο Bettys Bay στην Νότιο Αφρική αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προς μίμηση και απόδειξη για το πόσο μία Προστατευόμενη Περιοχή μπορεί να μετατρέψει έναν τόπο από "Κόλαση" σε "Παράδεισο"... 
Εδώ κάποτε ήταν το σημείο, όπου τα φαλαινοθηρικά έφερναν τις νεκρές, ή μισοζώντανες φάλαινες και τις τεμάχιζαν κυρίως για το λάδι τους.


Οι αγώνες των Οικολογικών Οργανώσεων παγκοσμίως, κυρίως τις δεκαετίες 1970 - 1980, ενάντια στο κυνήγι των φαλαινών είχε ως αποτέλεσμα η μία χώρα μετά την άλλη να καταργήσουν το κυνήγι της φάλαινας!
Παράλληλα, την δεκαετία του 1980, ανακαλύφθηκε στην ακτή Bettys Bay μία φωλιά πιγκουίνων. Και οι Πιγκουίνοι είχαν σχεδόν εξαφανισθεί από τις ανθρώπινες δραστηριότητες εκείνη την εποχή. Έτσι, μετά από κινητοποιήσεις Οικολόγων και Φιλόζωων και με την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών, η  περιοχή χαρακτηρίσθηκε ως "Προστατευόμενη" και εκατοντάδες Τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο, για να απολαύσουν αυτήν την υπέροχη φυσική ομορφιά!


Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στο ακόλουθο σύντομο βίντεο και δες την ακτή Bettys Bay σήμερα! Η λήψη δεν είναι και τόσο καλή, αλλά αξίζει να δεις την περιοχή και ένα ζευγάρι πιγκουίνων που κάθονται και αγναντεύουν την θάλασσα, ενώ ο ένας κρατάει "αγκαλιά" τον άλλον, όπως κάνουν οι άνθρωποι:



Tuesday, 22 May 2018

22 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.

Υπάρχει μία μικρή μερίδα ανθρώπων που θέλει πόλεμο προκαλώντας μία μίζερη ατμόσφαιρα και την διχόνοια μεταξύ των λαών. Όμως, ευτυχώς, υπάρχει και μία μεγάλη και διαρκώς αυξάνουσα μερίδα ανθρώπων, η οποία κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας παγκοσμίως, που θέλει ειρήνη και που ενώνει τον κόσμο, αντί να τον διχάζει!
Πρόκειται για την μεγάλη πλέον μερίδα της ανθρωπότητας, που δεν ενδιαφέρεται μόνον για τον εαυτό της, αλλά για το καλό του συνόλου: για όλους τους ανθρώπους, για τα ζώα, για τα φυτά, για τον Πλανήτη Γη στο σύνολό του και που έχει καταλάβει, ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει καλά, μόνον εάν ζήσει σε αρμονία με την φύση γύρω του, δηλαδή μόνον εάν ζήσει με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον. 
Η προστασία της Φύσης και της Βιοποικιλότητας σημαίνει και αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου!
Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας. Παντού στον κόσμο οι Οικολογικές Οργανώσεις και οι φυσιολάτρες διοργανώνουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, πεζοπορίες μέσα στην φύση κ.λ.π.
Όσον αφορά την Προστασία της Βιοποικιλότητας, ένα παράδειγμα προς μίμηση είναι τα Προστατευόμενα Εθνικά Πάρκα της Αφρικής, που αποτελούν ένα πρότυπο σωστής λειτουργίας, οργάνωσης, φύλαξης και συμβίωσης του ανθρώπου με τα άλλα είδη.
Εάν θέλεις, δες το ακόλουθο σύντομο βίντεο:


Παρατηρητήριο ζώων μέσα στο Προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο "Kruger", το γνωστότερο στην Νότιο Αφρική.
Τα οργανωμένα Προστατευόμενα Εθνικά Πάρκα της Νοτίου Αφρικής αποτελούν πόλο έλξης για φυσιολάτρες τουρίστες από όλον τον κόσμο και προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας γύρω από "Πράσινα Επαγγέλματα", δηλαδή επαγγέλματα που συμβαδίζουν με την Προστασία της Φύσης.