Sunday 27 May 2018

Το μαρτύριο των ζώων κατά την μεταφορά τους στο σφαγείο...

Το Πρώτο Πρόγραμμα της Γερμανίας (das Erste) παρουσίασε ένα εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα της βασανιστικής μεταφοράς των ζώων προς τα σφαγεία.
Ο Νόμος απαγορεύει αυστηρά τον βασανισμό των ζώων. Όμως παρά ταύτα τα ζώα μεταφέρονται ώρες ή και ημέρες ολόκληρες, για να καταλήξουν στον τόπο της σφαγής τους. Συχνά μάλιστα μεταφέρονται σε σφαγεία χωρών, οι οποίες δεν έχουν Νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα, με αποτέλεσμα, μετά το βασανιστικό ταξίδι να καταλήγουν σε ένα σφαγείο, όπου σφάζονται με πρωτόγονα μέσα.
Μία από τις Γερμανικές Οργανώσεις που αγωνίζονται ενάντια στις μεταφορές των ζώων είναι η "Tierschutzbuero".
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με το πολυόροφο φορτηγό που μεταφέρει γουρούνια στο σφαγείο και δες το ρεπορτάζ στο Δελτίο Ειδήσεων του Γερμανικού Τηλεοπτικού Καναλιού (das Erste): 


Αλλά ένα επιπλέον ερώτημα είναι: υπάρχει Πολιτισμένος τρόπος σφαγής; 
Τα δύστυχα γουρουνάκια της φωτογραφίας, που μόλις που διακρίνεται η μύτη τους, ίσως είναι η πρώτη φορά που αναπνέουν καθαρό αέρα, ίσως είναι η πρώτη φορά που βλέπουν τον ουρανό και τον κόσμο έξω από την κτηνοτροφική μονάδα. Και οδηγούνται σε τόπο σφαγής. Δηλαδή σε τόπο εκτέλεσης. Για να καταλήξουν ουσιαστικά "μεζές" για τον χορτάτο άνθρωπο.
Νιώθουν, όπως θα ένιωθε ένας άνθρωπος στην θέση τους, δηλαδή αγωνία, φόβο, πόνο. Εάν φερόμασταν έτσι σε έναν άνθρωπο, θα ήταν έγκλημα! Τώρα που φερόμαστε έτσι στα άλλα είδη, δεν είναι έγκλημα;