Monday 6 August 2018

7 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή.
Η υπεραύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και η οικολογική καταστροφή, αποτελούν τις βασικές αιτίες, που όλο και περισσότερα μέρη του κόσμου υποφέρουν από λειψυδρία.
Όλοι μας οφείλουμε να προστατεύουμε την φύση, τα δάση, τα δένδρα και την βλάστηση γενικά. 
Τα φυτά όχι απλώς αποθηκεύουν νερό, αλλά και παράγουν νερό! Φυτεύουμε φυτά λοιπόν και προτιμάμε όσο γίνεται τις αυτόχθονες ποικιλίες φυτών, που φύονται στην περιοχή όπου ζούμε και που δεν έχουν ιδιαίτερες ανάγκες σε φροντίδα και πότισμα.
Όσον αφορά την Πολιτεία, οφείλει να προστατεύσει την Ελληνική φύση από κάθε καταστροφέα και να ενισχύσει περισσότερο και γρηγορότερα οικολογικές μεθόδους παραγωγής νερού, όπως είναι η αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.
Σε κάποια Ελληνικά νησιά  εφαρμόζονται εδώ και χρόνια προγράμματα αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού. Στα νησιά αυτά έχει προστεθεί και η γειτονική μας Αλόννησος, η οποία εδώ και δεκαετίες εξελίσσεται προς την κατεύθυνση της Πράσινης, Οικολογικής Ανάπτυξης.
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με την παραλία "Πλάκες" έξω από το "Camping Rock" στην Αλόννησο και διάβασε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα Green Agenda: