Tuesday 29 January 2019

O κάθε ένας από εμάς μετράει!

Ο κάθε ένας από εμάς τους ανθρώπους αποφασίζει με δική του ευθύνη, είτε εάν θα ζει με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, επομένως και προς τον συνάνθρωπο και προς τα άλλα είδη, είτε εάν θα ζει με έναν τρόπο εγωιστικό, αδιάφορο, επιζήμιο και παρασιτικό προς το σύνολο. 
Ο κάθε ένας από εμάς φέρει τεράστια ευθύνη: ο Πολιτικός, ο Δημοσιογράφος, ο Δάσκαλος, ο Γονέας, ο Παραγωγός, ο Καλλιεργητής, ο Πωλητής και φυσικά την μεγαλύτερη δύναμη και επομένως ευθύνη την φέρει ο Καταναλωτής! Διότι ο καταναλωτής ορίζει την αγορά!
Με τον νέο χρόνο ας βάλουμε όλοι μας ως στόχο να ζήσουμε με βάση τον κανόνα "Σεβασμός προς κάθε μορφή ζωής" και να παύσουμε επιτέλους να ζούμε με έναν τρόπο καταστροφικό προς την φύση στριμώχνοντας τα άλλα είδη ασφυκτικά σε όλο λιγότερες και στενότερες φυσικές περιοχές. 
Παντού συναντάς την ίδια εικόνα: σκουπίδια, μόλυνση, καταπάτηση, αρπαγή, ερημοποίηση, υπερβόσκηση στην ξηρά και υπεραλίευση στην θάλασσα.
Όλοι μας έχουμε κάποια προσωπικά προβλήματα: οικονομικά, ανεργία, προβλήματα υγείας και κάποιοι άλλοι χάσαμε τους γονείς μας, ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα. Όμως τίποτα δεν πρέπει να μας σταματήσει από το να αγωνιζόμαστε με ειρηνικό τρόπο για ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο: για τον άνθρωπο, για την φύση, για τα ζώα. Διότι ο κάθε ένας από εμάς μετράει!