Friday 22 February 2019

Η Σκύρος Πράσινος Προορισμός και παράδειγμα προς μίμηση!

Η πανέμορφη Νήσος Σκύρος πρωτοπορεί με το να έχει αποκτήσει τον τίτλο ενός από τους 100 Πράσινους Προορισμούς παγκοσμίως!
Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται στην Σκύρο το Παγκόσμιο Φόρουμ για Πράσινους Προορισμούς υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού (Global Sustainable Tourism Council G.S.T.C. και της Οργάνωσης Green Destinations. Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, διάβασε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα Green Destinations: 


Στην Σκύρο εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια για την προστασία της βιοποικιλότητας με την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων με φωτογραφίες με τα είδη φυτών και ζώων που ζουν στο νησί (φωτογραφία, έτος 2015),


ή με την διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα η έκθεση με θέμα "Η Βιοποικιλότητα στην Λαϊκή Τέχνη της Σκύρου", που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015, με σκοπό την προστασία της παράδοσης με παράλληλη προστασία της φύσης.


H Σκύρος φημίζεται και για το Σκυριανό Αλογάκι! Το όμορφο, μικρόσωμο αλογάκι που προστατεύεται αυστηρά με τον Νόμο!


Πολύ αξιέπαινη ήταν και η δημιουργία ενός Πράσινου Σχολείου! Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και διάβασε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα Green Agenda:

https://greenagenda.gr/σκύρος-το-πρώτο-πράσινο-σχολείο-με-π/

Αγαπάμε πολύ την Σκύρο, αλλά μας λυπεί το ότι δεν υπάρχει πλέον οργανωμένο Κάμπινγκ στο νησί. 
Παλαιότερα, την δεκαετία 1980 έως και 1990 υπήρχε ένα Κάμπινγκ μέσα σε ελαιώνα στην περιοχή "Μαγαζιά", κάτω από την παλαιά πόλη. Δυστυχώς έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Πιστεύουμε, ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει τουλάχιστον ένα Κάμπινγκ ευρωπαϊκών προδιαγραφών (πράσινο, καθαρό, με καθαρές τουαλέτες, με ζεστό νερό, με ρεύμα σε κάθε θέση κ.λ.π.). 
Εάν όλοι οι τουρίστες αναγκάζονται να μένουν σε ξενοδοχεία και σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, τότε με την αύξηση του τουρισμού, θα οικοδομηθούν όλες οι φυσικές γωνίες και οι παραλίες του νησιού, όπως έγινε σε όλα σχεδόν τα νησιά και τις παραλίες του κόσμου, με αποτέλεσμα το φυσικό τοπίο να χάνει την φυσικότητά του και την ομορφιά του και η περιοχή τελικά να υποβαθμίζεται. 
Τα Κάμπινγκ προσφέρουν θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα μπορούν από μόνα τους να αποτελέσουν στολίδι για έναν τόπο και πόλο έλξης για πολλούς φυσιολάτρες τουρίστες.