Wednesday 20 March 2019

20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας.

Σήμερα, 20η Μαρτίου 2019, εκτός από την Εαρινή Ισημερία έχουμε και την Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας. 
Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι φυτοφάγοι σε όλον τον κόσμο και ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως νέοι, στρέφονται προς μία 100 %  φυτική διατροφή για διάφορους λόγους:
1. Από οίκτο για τα ζώα. Είναι επιτέλους καιρός ο άνθρωπος να παραδεχθεί, ότι και τα ζώα αισθάνονται, πονούν, αγαπούν την ελευθερία όπως και εμείς και έχουν και αυτά δικαιώματα επάνω σε αυτόν τον Πλανήτη, που τον μεταχειριζόμαστε σαν να είναι ιδιοκτησία μας.
2. Για την προστασία της φύσης στην ξηρά και στην θάλασσα. Διότι η παγκόσμια Κτηνοτροφία καταναλώνει τεράστιες εκτάσεις γης, μεγάλες ποσότητες νερού και ενέργειας και ερημοποιεί την ξηρά, ενώ η υπεραλίευση των θαλασσών έχει μετατρέψει τις παλαιότερα γεμάτες με βιοποικιλότητα θάλασσες, σε μονότονους γκρι βούρκους! 
3. Για μία ανθρώπινη κοινωνία πιο υγιή, σωματικά και πνευματικά, η οποία να βασίζεται στην μη βία και στον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής.
Ο σεβασμός προς κάθε μορφή ζωής αποδεικνύει την ανωτερότητα του ανθρώπου. Αντίθετα, η αδιαφορία και αναισθησία δεν μας τιμούν καθόλου!