Sunday 17 March 2019

Μάρτιος: εποχή για Αγριοσπαράγγια!

Τα Αγριοσπαράγγια είναι ένα κοινό φυτό της Ελληνικής φύσης και όσοι το έχουν δοκιμάσει, γνωρίζουν, ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα ωραία γεύση!
Εάν θέλεις να έχεις Αγριοσπαράγγια στο κτήμα ή στον κήπο σου, αλλά σε ενοχλεί, το ότι, όταν ο βλαστός μεγαλώσει, γίνεται ακανθωτός, τότε φύτευσέ το στον φράκτη σου. Έτσι, θα έχεις έναν φράκτη που θα εμποδίζει κάθε είδους εισβολέα να μπει μέσα και κάθε Μάρτιο θα μπορείς να μαζεύεις τους τρυφερούς βλαστούς του!


Τα Σπαράγγια τρώγονται με διάφορους τρόπους. Η πιο γνωστή συνταγή, εάν θέλεις "καθαρή" την υπέροχη γεύση των Αγριοσπαραγγιών, είναι να τα τηγανίσεις απλώς για λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο. Πολύ νόστιμα γίνονται επίσης, εάν προσθέσεις στο τηγάνι φυτική κρέμα σόγιας, ή βρώμης, ή άλλη φυτική κρέμα της αρεσκείας σου.