Friday 17 July 2020

Ακόμη μία επίθεση θρασύδειλων "ψευτο-νταήδων" ενάντια σε προστάτες της φύσης!

Για ακόμη μία φορά κάποιος θρασύδειλος "ψευτο-νταής" επιτέθηκε εναντίον δύο οικολόγων, μέλη της "Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας", επειδή τόλμησαν να τραβήξουν βίντεο από την παράνομη καταστροφή αμμοθινών με μπουλντόζα και την παράνομη τοποθέτηση ομπρέλων χωρίς άδεια μέσα στην προστατευόμενη περιοχή "Κοτυχίου - Στροφυλιάς" στην Δυτική Πελοπόννησο. 
Οι Οικολόγοι, μετά την επίθεση του ψευτο-νταή, προχώρησαν σε καταγγελία και ελπίζουμε, ότι η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα φροντίσουν, ώστε οι παράνομοι καταστροφείς να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει. 
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία, διάβασε σχετικό άρθρο και δες φωτογραφίες από την απαράδεκτη καταστροφή των αμμοθινών στην ιστοσελίδα "Οικολογική Δυτική Ελλάδα":


Φωτογραφία (2017 Ιούλιος): οι πατημένες αμμοθίνες μέσα στην προστατευόμενη περιοχή "Κοτύχι - Στροφυλιά", και κυρίως γύρω από αυτήν, στην Δυτική Πελοπόννησο, είναι δυστυχώς συνηθισμένο φαινόμενο. 
Στην φωτογραφία φαίνονται καθαρά οι ροδιές αυτοκινήτων, που κινούνται χωρίς λόγο επάνω στις αμμοθίνες και καταστρέφουν το σημαντικότατο και ευαίσθητο οικοσύστημα των αμμοθινών. Τα πράσινα φύλλα που φαίνονται πατημένα στην άμμο είναι φύλλα από το υπέροχο και προστατευόμενο φυτό της παραλίας Παγκράτιο, το γνωστό και ως Λευκό Κρίνο της Παραλίας