Thursday 25 February 2021

Διαγωνισμός φωτογραφίας: δίκτυο Natura 2000 - Click στη φύση!

Γνωρίζεις, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 446 περιοχές, που έχουν ενταχθεί στο ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000;

H oικολογική οργάνωση W.W.F. στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-IP 4 NATURA διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα το δίκτυο των προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000. Ο διαγωνισμός υλοποιείται με την υποστήριξη του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος επαγγελματίες ή ερασιτέχνες φωτογράφοι, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, με έως και δέκα φωτογραφίες μέχρι τις 30 Απριλίου 2021. Το θέμα του διαγωνισμού είναι οι περιοχές NATURA 2000 στην Ελλάδα και στο τέλος θα υπάρξουν δώρα για τους νικητές.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να γίνει γνωστή η ομορφιά και η τεράστια σημασία των προστατευόμενων περιοχών, οι οποίες αποτελούν ίσως την τελευταία ελπίδα για την προστασία της άγριας φύσης και της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον πλανήτη.

Εάν θέλεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, κάνε «κλικ» στην ακόλουθη φωτογραφία και επισκέψου την ιστοσελίδα «εδώ ζούμε. Natura 2000»:

Φωτογραφία (2020, Οκτώβριος): παραλία της Ελαφονήσου στην νότιο Πελοπόννησο, η οποία έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000 (κωδικός: GR2540002). Βλέπουμε, ότι ενώ έχει τοποθετηθεί ένας ξύλινος διάδρομος για να περνούν άνετα οι λουόμενοι, χωρίς να καταστρέφουν τις αμμοθίνες και το ευαίσθητο οικοσύστημά τους (καθώς και τις φωλιές των θαλάσσιων χελωνών την εποχή που γεννούν τα αυγά τους), παρόλ΄αυτά κάποιοι περνάνε με τροχοφόρα οχήματα, πατώντας την αμμουδιά, γεμίζοντάς την με ροδιές και βλάπτοντας το οικοσύστημα της περιοχής.