Monday 19 July 2021

Γιατί είναι απαραίτητη η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Η μετάβαση της ανθρωπότητας στην ηλεκτροκίνηση και στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ηλιακή, αιολική, κυματική ενέργεια κ.ά.) έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα, όταν ήδη από τις δεκαετίες 1970 - 1980 κάποιοι σοβαροί Επιστήμονες και οικολογικές οργανώσεις προειδοποιούσαν για τις καταστροφικές συνέπειες για το κλίμα της Γης και για όλον τον πλανήτη, τις οποίες προκαλεί η καύση ορυκτών καυσίμων από τον άνθρωπο. 

Η ηλεκτροκίνηση είναι άκρως απαραίτητη, όταν η ηλεκτρική ενέργεια, που καταναλώνεται από τα ηλεκτρικά οχήματα, προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, διότι εάν προέρχεται από εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, τα οποία καίνε ορυκτά καύσιμα, τότε και πάλι θα παράγονται τεράστιες ποσότητες Διοξειδίου του Άνθρακα, που θα συνεχίσουν να εντείνουν το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και θα προκαλούν την Κλιματική Αλλαγή. 

Σημαντικές πληροφορίες, για τις οποίες η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ενημερωθεί ποτέ:

Για κάθε λίτρο βενζίνης που καταναλώνουμε, παράγουμε περίπου 2,4 κιλά Διοξειδίου του Άνθρακα!

Για κάθε λίτρο ντίζελ που καταναλώνουμε, παράγουμε περίπου 2,7 κιλά Διοξειδίου του Άνθρακα! (πηγή: greenpeace, 2005, "Πράσινη Κατανάλωση").


Φωτογραφία (2014 Σεπτέμβριος / Γκράτς, Αυστρία): ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα για τους κατοίκους και για τους τουρίστες στο Γκράτς.