Friday 8 October 2021

4 Οκτωβρίου 2021 - Διεθνής Ημέρα των Ζώων.

 Η 4η Οκτωβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα των Ζώων. 

Είναι καιρός ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει, ότι ζώα δεν είναι μόνον τα σκυλιά και οι γάτες, αλλά όλα τα ζώα! 

Η συμπεριφορά του ανθρώπου προς τα ζώα ήταν και παραμένει "φασιστική". Τα ζώα συχνά αντιμετωπίζονται με άγριο, έως και εγκληματικό, τρόπο. Η βασική αιτία της εκμετάλλευσης των ζώων από τον άνθρωπο είναι η κατανάλωση ζωικών προϊόντων. 

Είναι αμέτρητα τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων, τα οποία πρέπει να σταματήσουν (έπρεπε ήδη να έχουν σταματήσει) τώρα! Δεν φθάνει να εξελισσόμαστε ως είδος μόνον στην τεχνολογία, αλλά και στην ηθική! 

Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με το μοσχαράκι και δες ενδεικτικά, μερικά παραδείγματα σκληρής αντιμετώπισης των ζώων από τον άνθρωπο στην ιστοσελίδα της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων Animal Save Movement. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για την σκληρή συμπεριφορά απέναντι σε μοσχαράκια. Ίσως κάποιοι να θεωρούν την αντιμετώπιση αυτή ως "νορμάλ", αλλά σίγουρα δεν θα ήθελαν οι ίδιοι να βρίσκονται στην θέση αυτών των δύστυχων ζώων...:


Φωτογραφία (2018 Ιούνιος / Αυστρία): μοσχαράκι φοράει πλαστικό χαλκά με "αγκάθια" στην μύτη, έτσι ώστε κάθε φορά που προσπαθεί να πιεί γάλα από την μητέρα του, εκείνη να αναγκάζεται από τον πόνο να το απομακρύνει.... Έπειτα, αυτά τα πλάσματα χαρακτηρίζονται ως "ελεύθερης βοσκής" και οι καταναλωτές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων θέλουν να πιστεύουν, ότι έζησαν φυσιολογικά και χωρίς στερήσεις ...