Thursday 11 August 2022

Η φρίκη πίσω από τους τοίχους των σφαγείων.

 Ο αριθμός των vegans, δηλαδή των ανθρώπων που δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα, αυξάνεται παγκοσμίως, διότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ότι η vegan διατροφή:

-  είναι αντίθετη στη βία απέναντι στα ζώα και στη θανάτωση των ζώων στην ξηρά και στη θάλασσα

-  ενισχύει τις αξίες σεβασμού απέναντι στα άλλα είδη, αλλά και στο συνάνθρωπο

-  είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα η φιλικότερη προς το φυσικό περιβάλλον διατροφή

-  είναι πολύ υγιεινή, πλούσια και νόστιμη, με έναν ραγδαίως αυξάνοντα αριθμό προϊόντων σε ποσότητα και σε ποιότητα!

Ένα θέμα που αποσιωπάται συστηματικά από τα Μ.Μ.Ε. και γενικά από την πλειοψηφία των ανθρώπων είναι το ζήτημα της ηθικής απέναντι στα άλλα είδη. Και γεννάται το ερώτημα: γιατί δεν μας δείχνουν ποτέ ένα σφαγείο από μέσα εν ώρα λειτουργίας; Αφού είναι τόσο "φυσιολογικές" οι συνθήκες και η θανάτωση των ζώων μέσα στα σφαγεία, όπως θέλει να πιστεύει η πλειοψηφία των καταναλωτών κρέατος, γιατί οι κάμερες των δημοσιογράφων σταματούν πάντα έξω από το σφαγείο; 

Διότι απλούστατα μέσα στα σφαγεία επικρατεί φόβος, αγωνία, δυστυχία, πόνος, θάνατος, φρίκη. Κανένας άνθρωπος δεν θα ήθελε να είναι στη θέση ενός ζώου που περιμένει τη σειρά του μέσα στο σφαγείο. 

Εάν θέλεις να γνωρίσεις την αλήθεια, μπορείς να δεις στο ίντερνετ αμέτρητα βίντεο οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων, όπως για παράδειγμα της Animalequality, Peta, Animals Australia, Viva και πολλές άλλες.

Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία με το φορτηγό που μεταφέρει ζώα προς το σφαγείο και δες μερικά από τα νεότερα βίντεο του Γερμανικού τμήματος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων Animalequality.de. Τα περισσότερα βίντεο προέρχονται από χώρες, όπου υποτίθεται, ότι σύμφωνα με το Νόμο, τα ζώα πρέπει να αναισθητοποιούνται πριν σφαχθούν, έτσι ώστε ο θάνατος να είναι ανώδυνος ... :