Saturday, 10 September 2022

Vegan "καλαμαράκια"! Συνταγή Νίκου Γαϊτάνου.

 Δοκιμάσαμε τα vegan "καλαμαράκια" με μανιτάρια πλευρώτους και φύκια nori, μία από τις αμέτρητες πλέον συνταγές του vegan Chef Νίκου Γαϊτάνου! Βρήκαμε την συνταγή στο περιοδικό Greek Vegan, τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2022 και αξίζει να την δοκιμάσεις!

Συνταγή:
Για τα μανιτάρια πλευρώτους με φύκια nori.
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (κομμένα σε λωρίδες)
- 2 κ.σ. σόγιας σως
- 3 κ.σ. φύκια nori (τριμμένα στο μπλέντερ)
- Χυμό από μισό μικρό λεμόνι
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Για το πανάρισμα:
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. φύκια nori (τριμμένα στο μπλέντερ)
- Αλάτι 
- 1 1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ελαιόλαδο)
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μπωλ, έπειτα πανάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντάς τα πολύ καλά στο αλεύρι, για να πάει παντού και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ανοικτό καφέ χρώμα. Έτοιμα! Σερβίρονται με λεμόνι.


O Nίκος Γαϊτάνος διδάσκει στο τμήμα Vegan Chef στα ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην Αθήνα. 
Επιπλέον, ήταν ο chef στο vegan πανηγύρι που διοργανώθηκε από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιθέρας και Γαία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου στην Ικαρία με πολύ μεγάλη επιτυχία! Όπως είπε και ο Νίκος "γράφουμε ιστορία!".
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση της γιορτής και φυσικά στην χορηγό εταιρεία veganact που πρόσφερε τα πολύ νόστιμα προϊόντα της (κάποια από τα οποία τα βρίσκουμε και σε σούπερ-μάρκετ στην Ερέτρια).
Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη εικόνα και δες μία σύντομη συνέντευξη με το Νίκο Γαϊτάνο στην εκπομπή "Καλοκαίρι μαζί" του ΑΝΤ1 μετά τη γιορτή: