Saturday 31 December 2022

Καλή Χρονιά για τους ανθρώπους, για τα ζώα και για την φύση!

 Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη, αγάπη και σεβασμό προς τον άνθρωπο, τα ζώα και τη φύση!

Όλοι ευχόμαστε, να μπορούσαμε να σταματήσουμε τους πολέμους, την βία, την αιματοχυσία και τις αδικίες που συμβαίνουν στον κόσμο, αλλά επειδή αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ας σταματήσουμε τουλάχιστον την βία και την αιματοχυσία εκεί όπου μπορούμε, για παράδειγμα στο τραπέζι μας επιλέγοντας μία vegan διατροφή!

Σε όλην την εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας πολλοί μεγάλοι Φιλόσοφοι μιλώντας για ζητήματα ηθικής επεσήμαναν, ότι η βία που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος απέναντι στα ζώα, δεν απέχει πολύ από την βία απέναντι στον συνάνθρωπο. Ο μεγάλος Μαθηματικός και Φιλόσοφος Πυθαγόρας (6ος αι. π.Χ.) από τη Σάμο ισχυριζόταν, ότι όσο οι άνθρωποι θα κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν και ο ένας τον άλλο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, εάν γνώριζαν αφενός πόσος πόνος «κρύβεται» πίσω από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων και αφετέρου πόσο εύκολο και απολαυστικό είναι το να είσαι βίγκαν σήμερα, θα άλλαζαν άμεσα τις διατροφικές τους συνήθειες!

Η διεθνής οργάνωση Veganuary (vegan Ιανουάριος) κάθε Ιανουάριο, αλλά και κατά τη διάρκεια όλου του έτους, παρέχοντας πληροφορίες και συνταγές, υποστηρίζει χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να ακολουθήσουν για έναν μήνα δοκιμαστικά την vegan διατροφή. Η ίδια οργάνωση υποστηρίζει πολλές επιχειρήσεις (αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, εστιατόρια, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία κ.λπ.) να βάλουν για έναν μήνα δοκιμαστικά μία ή και περισσότερες vegan επιλογές στον κατάλογό τους. Το αποτέλεσμα είναι αισιόδοξο! Πολλοί πολίτες που δοκίμασαν την vegan διατροφή για έναν μήνα, ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που παρέμειναν vegan και πολλές επιχειρήσεις που δοκιμαστικά έβαλαν μία ή και περισσότερες vegan επιλογές στον κατάλογό τους με την επιγραφή της εκστρατείας “Veganuary” και ακολουθώντας τις συμβουλές της οργάνωσης, συμπεριέλαβαν την δοκιμαστική vegan επιλογή οριστικά στο μενού τους ή πρόσθεσαν και περισσότερες. Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης ή επιχειρηματίας μπορεί για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες να επικοινωνήσει με την οργάνωση στην ιστοσελίδα Veganuary.org.  

Εάν θέλεις, κάνε "κλικ" στην ακόλουθη φωτογραφία και άκουσε μία συνέντευξη σχετικά με την εκστρατεία Veganuary στην εκπομπή "Ιστορίες χωρίς φωνή" του Πέτρου Κατσάκου με φιλοξενούμενη την Έλλη Στούρνα, συνδιοργανώτρια του Vegan Life Festival :


Επίσης, εάν θέλεις, κάνε "κλικ" εδώ και διάβασε στην στήλη ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΝΉ του Πέτρου Κατσάκου ένα άρθρο με τίτλο ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΦΩΝΗ,  το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Αυγή εχθές, την 30/12/2022.